7 maj 2013

Dagen - en medieröst som tystnat?

Tidningen Dagen har sedan en tid stängt sin nättidning för allmänheten. Den som försöker läsa artiklarna på nätupplagan av Dagen möts av en stängd dörr, Pärleporten, som endast öppnas om man är betalande prenumerant. Ja, man får läsa fem artiklar per månad utan att betala prenumerationsavgiften.

Det behövs verkligen kristna medieröster på nätet (det är därför rupeba.se finns). Det behövs en kristen infallsvinkel på livet och de aktuella händelserna i världen. Då nu Dagen väljer att stänga sin nättidning för allmänheten, missar man förmodligen de läsare som allra mest skulle behöva möta en kristen medieröst. Man träffar bara de redan troende som är beredda att betala en prenumeration på Dagen.

Jag har förståelse för att Dagen behöver öka sina inkomster för att kunna överleva, men det måste vägas mot varför man vill överleva. Skälet till att överleva är kanske att man vill vara ett organ för de troende, vilket naturligtvis är viktigt, men ett annat överlevnadskäl är nog så viktigt: att vara en medieröst för den som annars aldrig får höra en kristen infallsvinkel på livet.

Det skulle vara intressant att få veta på hur många läsare Dagen förlorat per månad genom att stänga sin nättidning för allmänheten. Kan man få det, Dagen?

1 kommentar:

Anonym sa...

Tips:

Här en länk till kristna nättidningen Inblick
http://www.inblick.se/Default.aspx?ID=53&Action=1&NewsId=1043&PID=416

http://www.inblick.se/Default.aspx?ID=53&Action=1&NewsId=1053&PID=416

http://www.inblick.se/Default.aspx?ID=53&Action=1&NewsId=1060&PID=416