12 maj 2013

Tidig söndagsmorgon på Färingsö

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Veckan började i Florida och slutar på Färingsö. Sista kvällen i Florida körde vi ut till Clearwater Beach för att titta på solnedgången.

 Men vad är väl Florida jämfört med Färingsö? Nåja, jag kan väl tycka att båda platserna är bra.

Jag har tidigare berättat att en alligator promenerade förbi oss på några meters avstånd då vi satt och åt frukost tillsammans med våra värdar Bollwahns. Det var i början av USA-vistelsen.

En av de sista dagarna såg vi från balkongen hur en Stingray (spjutrocka) simmade förbi i vattnet under oss. Dom kan vara ganska farliga. Den kände australiensiska naturfilmaren Steve Irwin, krokodiljägaren, dog för några år sedan av ett möte med en spjutrocka.

Här på Färingsö ser vi inte så farliga djur i vattnet. I torsdags tog jag en promenad med ett barnbarn ner till vattnet på Sundsgården och det farligaste djuret vi såg var en kanadagås. Men han (eller hon) simmade iväg då vi kom.

Barnbarnet ville pröva fiskelyckan och hade med sig en håv. I håven la barnbarnet en död mask och sänkte ned håven på grunt vatten. Det blev ingen fångst. Och inte heller kom Jesus och sa att vi skulle kasta ut håven på andra sidan bryggan. Sånt är livet om man är barnbarn och bara fyra år gammal.

Men eftersom det är söndagsmorgon, och vi är hemma i Stockholm, åker vi snart in till stan för att gå på gudstjänst på Templet.

Sedan blir det förmodligen en ny vecka, och nästa helg talar vi på mötena i Alingsås. Ha en välsignad pingstvecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: