20 maj 2013

Helgen i Alingsås

Så var det måndag igen. Det har varit en intensiv helg. Eurovisionsschlagerfestival, Ishockey-VM, Jesusmanifestation med mera.

På söndagsmorgonen slog jag på "sök"-rutan i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen och Aftonbladet för att se om de skrivit något om Jesusmanifestationen i Stockholm. Det fanns inte ett ord trots att över 10.000 människor dominerade gatubilden i centrala Stockholm (Jag hittade några reportage från tidigare års Jesusmanifestation). De brukar annars vara bra på att fånga upp vad som händer i stan. Då tolv personer demonstrerar utanför en ambassad kan man både se bild och läsa om händelsen, men Jesusmanifestationen är det tyst om. Men som sagt så det var trångt om utrymme i mediavärlden den här helgen med både ishockey och schlagertävling.

Frälsningsarmén Alingsås
Under helgen har Rut och jag haft en möteshelg i Alingsås. Vi hade inte förväntat att rikspressen skulle bry sig om det heller, men var positivt överraskade då Alingsås Tidning tog in flera inlägg som berörde helgen. Både andakt, notis och presentation.

På lördagskvällen var det samling på Sommarhemmet, Alingsåskårens "sommarstuga". Mycket folk var samlade och Rut och jag spelade, sjöng och predikade.

På söndagen hade vi två möten i Frälsningsarméns lokal i Alingsås. En gemensam hornmusikkår spelade med deltagare från Lidköping, Trollhättan och Alingsås.

"Ni ska få kraft när den helige Ande kommer över er" var temat på förmiddagen då Rut predikade. Många var de som sökte sig fram till böneplatsen då inbjudan gavs ut.

På eftermiddagen predikade jag med utgångspunkt från Petrus tal på pingstdagen med de två löftena:
-Gud utgjuter sin Ande över alla människor.
-Var och en som åkallar Guds namn ska bli frälst.

Med stor tacksamhet till Gud för vad han gjorde bland oss reste vi sedan hem till Stockholm i sommarnatten.

/PB

1 kommentar:

Anonym sa...

Dagens "gudstjänst" i Kungsträdgården för de svenska guldhjältarna skrivs det spaltmeter om. Men i lördags så var det fel religion och som det varit knäpptyst om i sekulär media. Hur objektiv och allsidig är media egentligen?