17 maj 2013

Jesus i Expressen

Då man vill läsa om Jesus är kanske inte Expressen den första plats man väljer. Men då Marcus Birro skriver sin krönika får Jesus plötsligt plats i Expressen. Så här skriver Birro om den kommande Jesusmanifestationen nu på lördag:

"Alla andra arrangemang som drar till sig närmare 20 000 människor bevakas noga och utförligt. Men detta förblir i den mediala skuggan. Varför? Därför att den kollektiva presskåren inte bryr sina viktiga hjärnor och hjärtan med Jesus. De är okunniga och ointresserade. De har dessutom fått för sig att det ligger ett sorts fritänkande värde i att inte bry sig. Som om okunskapen om frälsningen vore en garant för deras fritänkande. Som om ignoransen är en garant för deras frihet. Vilken sorg och vilket nederlag för svensk media.

Alla de tusentals människor som sluter upp på lördag gör det för att manifestera sin kärlek till Jesus och sina medmänniskor. De gör det för att deras hjärtan viskat så länge och så högt om hur viktigt det är att vi kristna vågar stå för vilka vi är, i ett land där de flesta gör vad de kan för att hålla allt andligt på avstånd. Och trots det! Vilken andlig hunger det bor i dig, i oss alla. Ditt liv är en längtan efter gud.

På lördag ekar ropen om den kanske mest revolutionäre fritänkaren vi haft på vår jord. Jesus Kristus som dog och återuppstod för våra synders skull.
"

Hela artikeln kan du läsa här.

Inga kommentarer: