24 maj 2013

Homosexualitet, nåd och sanning

Det var då det!

1998 kunde man i Stridsropet läsa följande artikel. Den unge mannen på bilden är jag i en yngre upplaga. Mycket har hänt sedan dess. Många människor har ändrat uppfattning, kyrkor har ändrat uppfattning men Guds ord står fast.

Jag kanske inte hade uttryckt mig på exakt samma sätt om jag skrivit artikeln idag, men i princip har jag inte ändrat uppfattning. Jag är dock inte säker på att Stridsropet skulle tagit in artikeln idag. Den var då skriven i ett temanummer om etik som initierats av Frälsningsarméns etiska råd.
Här kan du läsa artikeln från Stridsropet:

Bibeln är inte värdeneutral. Bibeln har klara uppfattningar om rätt och fel. Det finns det som är rätt och det finns det som är fel.

Bibeln håller en klar kollisionskurs mot dagens allmänna värderingar som säger "det finns inget som är absolut rätt pch det finns inget som är absolut fel, allt beror på omständigheterna".

Om det inte finns något som är fel, finns det inte heller något behov av förlåtelse. Finns det inget behov av förlåtelse för vår skuld, dog Jesus på korset helt i onödan.

De som tror att inget är fel och inget är rätt, lever på en livslögn som den Onde i alla tider försökt få människor att tro. De ställer sig utanför Guds nåd. För nåden bygger på sanningen. Utan sanning finns det ingen nåd. Jesus kom med nåd och sanning (Joh 1:14).

Ofta omges detta resonemang med kärleksbudet. "Det är inte kärleksfullt att säga att något är fel, för då kan de som gör fel få skuldkänslor." Men sanningen är den motsatta: kärleken vågar säga sanningen. Sanningen i Bibeln är Guds bruksanvisning för hur hans skapelse ska må bra.

Vad är då sanningen om homosexualitet?

Sanningen är att Gud i Bibeln varmt älskar den människa som kämpar med en homosexuell läggning, men fördömer homosexuella handlingar, på samma sätt som Gud i Bibeln tar avstånd från varje utomäktenskaplig sexuell utlevelse. Bibeln bär på den punkten fram ett entydigt vittnesbörd, både i Gamla och i Nya Testamentet.

Frälsningsarmén är en rörelse som bygger på Bibeln och den är därför inte värdeneutral. Frälsningsarmén har i sitt etikdokument formulerat sin syn på homosexualitet. En syn som helt harmoniserar med Bibelns budskap.

Bibelns grundbudskap är detsamma som det alltid har varit, och den gäller för alla, den som brottas med en homosewxuell läggning och den som brottas med andra saker.

Det finns något som är rätt och det finns något som är fel. Vi gör alla fel och är alla syndare. Men om vi bekänner våra synder och är villiga att överge dem, finns det fullständig förlåtelse för alla människor.

Inga kommentarer: