5 maj 2013

Tidig söndagsmorgon i Tampa Bay den 5 majVeckorevy från min personliga utsiktspunkt på livet, söndagen den 5 maj

Rapport från USA - Del 10

Ännu en vecka i USA. Det är intressant att se på livet genom amerikanska ögon. Här kommer några glimtar från veckans nyhetsrapportering i USA

BOMBERNA I BOSTON
Bomberna under maratonloppet i Boston har naturligtvis fått första platsen i alla medier i USA de senaste veckorna. Ändlösa spekulationer omkring de drabbade och de skyldiga har dominerat rapporteringarna i radio, TV och tidningar.

Detta ser man inte på som vilken skolskjutning som helst. Man ser det mer som en attack på USA, en fortsättning av terroristdåden den elfte september då New York och Washington attackerades av självmordsbombare i stora passagerarplan.

VÄDRET
Väderleksrapporterna har alltid en central plats i nyhetsrapporteringen i USA. Det finns till och med en TV-kanal som bara sänder väderleksrapporter 24 timmar per dygn, The Weather Channel.

Den här veckan har man verkligen haft någon att rapportera om. Enorma snömängder har fallit i stora delar av USA. Det har visserligen snöat tidigare år i USA, men det har aldrig tidigare fallit sådana enorma mängder maj månad.

Samtidigt har stark hetta kombinerat med blåst gjort att stora skogsbränder har spridit sig över stora områden i Kalifornien.

Stora regnmängder i sydstaterna har gjort att flera vägar har översvämmats och blivit oframkomliga för bilar. Bland annat de vägar vi färdades på under återfärden till Florida.


EN BASKETSPELARE HAR KOMMIT UT SOM HOMOSEXUELL
En stor nyhet i USA har också varit att en basketstjärna har kommit ut och berättat att han är homosexuell.

I USA Today kan man läsa att president Obama ringt till basketspelaren och gratulerat honom för hans mod.

Här måste jag få fundera ett tag. Hur många telefonsamtal ringer USA:s president varje vecka? Jag vet inte, men varför meddelar Vita Huset massmedia om just det här samtalet? Kan det finnas en politisk agenda här?

I ett TV-reportage får man reda på att basketspelaren varit förlovad med en kvinna i åtta år. Reportern frågar sig om inte basketspelaren varit ojust med sin förlovade då han inte meddelat sin förlovade om sin sexuella läggning mer än en vecka innan han gick ut offentligt. Reportern hade vid sin sida en expert (jag tror han var psykolog) som försvarade basketspelaren och sa att det kan ta mycket lång tid för att komma fram till sin egen sexuella identitet.

Tillåt mig att fundera igen. Basketspelaren har förmodligen attraherats av sin flickvän. Efter att ha haft sällskap en tid gick det så långt att de förlovade sig, antagligen med avsikten att så småningom gifta sig.

Någon gång under resans gång upptäcker kanske basketspelaren att han inte bara är attraherad av sin fästmö, utan även av andra män. Han är alltså attraherad både av en kvinna och av män. Här måste han antagligen gjort ett val om vem han är mest attraherad av, män eller kvinnor.

Och om det tar åtta år att utröna sin "rätta" sexuella läggning, är det då inte möjligt att basketspelaren efter ytterligare åtta års fundering kommer fram till att han i själva verket är  heterosexuell.

Men om det skulle ske är jag inte säker på att USA:s president skulle ringa och gratulera.

Nu är det snart dags för hemfärd. En ny vecka väntar förmodligen efter söndagen. Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: