4 maj 2013

Inför söndagen - Bönen

Söndagens texter: Bönsöndagen Jer 29:11-14 | 1 Joh 5:13-15 | Luk 11:1-13 | Ps 13
Om bön
"En gång hade Jesus stannat på ett ställe för att be. När han slutade sade en av hans lärjungar till honom:Herre, lär oss att be, liksom Johannes lärde sina lärjungar.” Då sade han till dem: ”När ni ber skall ni säga:

Fader, låt ditt namn bli helgat.

Låt ditt rike komma.

Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer.

Och förlåt oss våra synder,

ty också vi förlåter var och en som står i skuld till oss.

Och utsätt oss inte för prövning.”
Han sade till dem: ”Tänk er att någon av er går till en vän mitt i natten och säger: ’Käre vän, låna mig tre bröd. En god vän som är på resa har kommit hem till mig, och jag har ingenting att bjuda på.’ Då kanske han där inne säger: ’Lämna mig i fred. Dörren är redan låst, och jag har barnen hos mig i sängen. Jag kan inte stiga upp och ge dig något.’ Men jag säger er: även om han inte stiger upp och ger honom något för vänskaps skull, så gör han det därför att den andre är så påträngande, och han ger honom allt vad han behöver. Därför säger jag er: Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.
Finns det någon far ibland er som ger sin son en orm när han ber om en fisk eller ger honom en skorpion när han ber om ett ägg? Om nu redan ni, som är onda, förstår att ge era barn goda gåvor, skall då inte fadern i himlen ge helig ande åt dem som ber honom?” (Luk 11:1-13 Bibel 2000)

Det handlar om bön. Bönen "Fader Vår". Jag ber den ofta. Så gott som varje dag. Den bönen innehåller så mycket. Tillbedjan och lovsång över vem Gud är, bön om våra personliga behov (vårt dagliga bröd), bön om förlåtelse, bön om beskydd för "det onda" eller "den onde".

I slutet av texten finns en bön om ett speciellt behov. En bön om att få ta del av den helige Andes kraft. Har du bett den bönen? Är Gud villig att svara dig på den bönen och ge dig den Helige Ande? Tror du på vad Gud säger? Då kan du bara tacka Honom för att du har fått  den Helige Ande och Hans kraft. Ju mer du tackar kommer du att förstå och kraften kommer att frigöras i ditt liv.

1 kommentar:

Anonym sa...

SÅ mycket har ändrat i mitt liv efter bön kontact och så mycket runt oss är det som ber och längtar efter svar in många svårighet och och jar önskar ,att fler vill be frälsning bön idag och tro på Jesus blods seger och den Heliga Anded kommer in i att bo oss alltid ,tack med välsignelse,keijo södertälje