13 sep. 2015

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 13 september

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen hemma på Jelöy. Det har varit en vecka som stundtals har tillbringats på hög nivå. Fem flygningar på två dagar!

I torsdags morse körde vi till Gardermoen och tog ett flyg till Kirkenes vid den ryska gränsen i norr. Därefter lyfte vi från Kirkenes och landade i Vardö. Därefter lyfte vi i Vardö och landade i Båtsfjord. Därefter lyfte vi från Båtsfjord och landade på vår slutdestination i Vatsö.

Dagen efter tog vi en något kortare väg hem. Vi flög från Vadsö och landade i Vardö och sedan lyfte vi från Vardö och landade i Kirkenes. Därefter lyfte vi från Kirkenes och landade i Oslo. Slutligen körde vi de tio milen hem til Moss.

Orsaken till vår långa resa till Vadsö var att vi skulle starta ett Lärjungaträningsprogram för Polarteamet. Polarteamet är en grupp ungdomar som under ett år ska bo kåren i Vadsö och vara med att förmedla nytt liv till Frälsningsarméns kårer i Vadsö och Vardö. Gruppen har en ledare och dessutom har en av de nya löjtnanterna fått order som kårledare för Vardö och Vadsö och kårledaren är en integrerad del av Polarteamet. Det är en internationell ungdomsgrupp med deltagare från Island, England, Schweiz och Norge.

Tidigare i veckan hade vi en vägledarkurs på Gardermoen. Vi hade före sommaren en kurs för dem som skulle bli vägledare för de nya officerarna och denna kurs på Gardermoen var en kurs för dem som blivit utsedda till vägledare efter den förra kursen. Poängen med att ha kursen på Oslos flygplats var att deltagarena kunde flyga in till Oslo med morgonflyget och återvända hem med eftermiddagsflyget.

Men nu är det  söndagsmorgon hemma på Jelöy. Senare i dag ska vi ha en "invandrarträff" med räkor för alla vi svenskar som går på kåren i Moss. Om alla kommer blir vi mellan 20 och 30 svenskar i främlingslandet Norge.

Och sedan kommer en ny spännade vecka där vi ska ha en kurs för de löjtnanter som blev färdiga före sommaren. Jag ber att du ska få en välsignad ny vecka.

/Peter Baronowsky

Lärjungaträningsprogrammet kommer att fortgå i nio veckor. Efter vår introduktion kommer kursen att vara nätbaserad med fysiska möte i Vadsö.


Inga kommentarer: