2 sep. 2015

Till kristna som har dåliga dagar- David Wilkerson - Augusti 1998 -

Det kristna livet är inte ett liv man glider fram igenom som på en räkmacka. Alla troende kommer att ha dåliga dagar hur helgad han eller hon än kan vara.

Skuld, fruktan och ångest är alla svagheter som påverkar sinnet. De kan sätta åt dig på grund av ditt förflutna eller på grund av någon synd du fortfarande bär i ditt liv. Dessa svagheter påverkar helt klart dina känslor.

Nu kanske du hävdar att vi inte skall leva av våra känslor, men vi lever ju med dem på ett mycket påtagligt sätt. Till exempel kanske du inte kan skaka av dig de hårda ord som någon sa till dig för några dagar sedan eller du kanske hela tiden kämpar mot känslan att bli förkastad och värdelös. Det är utan tvekan så att dessa känslor har en direkt inverkan på ditt sätt att leva.

För en del människor är Mors dag och Fars dag de tuffaste dagarna på hela året. Deras föräldrar kanske inte gav dem mycket kärlek, eller de kanske var alkoholister eller de kanske helt enkelt inte fanns tillgängliga. Faktum är att jag tror att ju gudfruktigare du är desto mer prövande och uttröttande kommer dina dåliga dagar att bli.

Som tur är vet de flesta kristna att Jesus inte är en frälsare bara för de goda dagarna. Han är inte bara med oss då allt går bra utan också under våra dåliga dagar. När vi möts av svårigheter försvinner Han inte med ett "Jag kommer tillbaka när du har tagit dig igenom allt det här". Istället är han trofast och visar omsorg om oss i alla omständigheter. Han rörs av alla de känslor vi bär på under de svåra stunderna.

Aposteln Paulus talar om detta när han skriver; "Men denna skatt har vi i lerkärl, för att det skall bli klart att den överväldigande kraften kommer från Gud och inte från oss själva" (2 Kor 4:7).

Tänk dig det! Den skatt som Paulus talar om år kunskapen om och närvaron av Jesus Kristus. Denna dyrbara skatt har vi i våra kroppar! Det grekiska ord som Paulus använder för "ler" här är "bräcklig lera" med betydelsen "svag, lätt att ha sönder, lätt att fresta". Vad han säger är; "Vi har Jesus närvaro i våra kroppar men våra kroppar är svaga, lätt frestade och lätta att ha sönder!"

______________________

 
Avsnittet ligger ute på nätet på svenska, men utan boktäverna å, ä och ö, vilket gör det nästan oläsligt. Jag har kompletterat texten med de bokstäver som fattas, men jag får inte publicera artikeln enligt copyrightbestämmelserna. Jag får däremot skicka ut den som e-post.

Vill du ha artikeln i din mejl-låda kan du skicka ett mejl till info@rupeba.se, och skriva "Wilkerson" som ärendemening. (Du som redan anmält dig behöver inte göra det igen).

Din e-postadress kommer jag bara att använda till utskick av artiklarna från David Wilkerson en gång i veckan.

/PB 

Inga kommentarer: