20 sep. 2015

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 20 september

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen efter en spännande vecka.

Den gångna veckan har Rut och jag haft en kurs för de nya löjtnanterna som blev färdiga i början på sommaren. I det nya programmet som vi har utformat för de nya officerarna ska de gå fyra löjtnantskurser innan de fem år senare blir kaptener. Under det första året har de dessutom en personlig vägledare och en "linjechef" som ytkesvägledare. (Bilden: Officersskolan sjunger på en gudstjänst på Moss kår i början av sommaren. Tio av dem blev sedan färdiga löjtnanter)

Det är en stor inspiration för oss att få undervisa  de nya löjtnanterna och få del av deras erfarenheter från den första tiden uten på "fältet". Kursen den här veckan handlade om att strukturera sin tid och sig själv, den personliga andakten och om hur man förbereder förkunnelsen. Dessutom hade vi besök från de olika avdelningarna på högkvarteret som informerade om allt en ny löjtnant behöver veta.

Nu i helgen pågår ett stort arrangemang som kåren i Moss anordnar varje år: FA cup i fotboll, Soup, Soccer, Salvation.

Många fotbollslag från kårer och institutioner i Norge deltar och det kommer även några internationella lag, bland annat från Rumänien. För vår del innebär det att vårt hem invaderas av spelare från det svenska laget "Svea Rike".

En av våra söner arbetar som fotbollslärare på Jelöy Folkhögskola och till FA-cup kommer normalt övriga söner från Sverige. I år uteblev äldste sonen. Har han månne blivit för gammal med sina snart 45 år på nacken?

Vi var uppe på Jelöy Folkehögskole i lördags och såg Svea Rikes första match. Man kan nog tänka sig att det är Norges vackraste fotbollsplan med Oslofjorden i bakgrunden.

Jag talade allvar med spelarna före matchen och sa att de måste göra bra ifrån sig. Jag kommer ju att vara kvar i landet då de har åkt hem igen!

Här ett par bilder från den första matchen som Svea Rike vann med 13-1

Nu är det söndagsmorgon och snart är vi på väg till Oslo för att tala på en bibeldag på Oslo tredje kår. Det blir gudstjänst på förmiddagen och efter matpaus fortsätter vi med bibelstudium.

Och sedan är det dags för en ny vecka. Jag önskar dig en välsignad vecka.
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: