6 sep. 2015

Tidig söndagsmorgon på Jelöy

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Så är vi tillbaka hemma på Jelöy. Nu börjar Rut och jag vårt tredje år i Norge. Vi hade lovat två år från början, så egentligen skulle vi varit tillbaka i Sverige nu, men vi lovade ett år till, och nu börjar det med en rivstart.

Nu går vi snart upp till kåren i Moss för förmiddagsgudstjänt och i kväll är det välkomstmöte för de nya kadetterna på Templet i Oslo. Se HÄR.

Nästa tisdag har vi en kurs på Gardermoen, Oslos flyplats, för några av dem som ska vara coacher för unga officerare. Deltagarna flyger in till Gardermoen och tillbaka samma dag.

På torsdag flyger till Vadsö, sjuttio mil norr om Haparanda. Där ska vi starta en tioveckors-kurs Lärjungaträningskurs med Polarteamet, en grupp ungdomar som ska arbeta i nordöstra Norge det kommande året.

Innan setpember månad har tagit slut ska vi bland mycket annat också ha en en Löjtnantskurs för de nya löjtnanterna som sändes ut före sommaren, en bibeldag på Oslo 3, en kick-off-helg på Island och officersmöten i Moldavien.

Det ser ut som om vi inte behöver gå sysslolösa den här terminen heller. Det är många spännande och utmanande tillfälle framöver. Tack alla ni som sagt att ni ber för oss. Vi behöver era förböner. Vill ni följa våra engagemang under hösten, finns det mesta i kalendern som uppdateras regelbundet. Du finner den HÄR. Förutom dessa tillfällen deltar vi i ett antal konferenser och har ett stort antal "coaching-samtal" med unga officerare.

Imorgon är det måndag och då ska jag svara på en fråga som jag får då och då. Var står jag i Israel-frågan? Du kan läsa det i morgon. Men då är det redan en ny vecka och jag ber att du ska få uppleva en välsignad ny vecka.

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: