23 okt. 2019

"Vi kristna ska inte gömma oss"

Stefan Swärd: ”Vi kristna ska inte gömma oss”
– Hela mitt liv har jag levt med avkristning och sekularisering i Sverige. Hela mitt engagemang har varit att motverka det, och min dröm har alltid varit att se ett andligt uppvaknande, säger Stefan Swärd, den svenska kristenhetens kanske främste debattör och och opinionsbildare.
– Men ännu har jag inte något trendbrott när det gäller avkristning och sekularisering, inte bland svenskarna här i landet....


...Jag har fått väldigt mycket mothugg, oavsett vilken fråga jag skrivit om. I abort- och äktenskapsfrågan får man hela det sekulära samhället emot sig; man blir hånad och förlöjligad. Säger man något i migrationsfrågan får man däremot ett drev av motstånd från annat håll.

– Men jag har blivit van vid det. Jag har alltid velat vara en tydlig kristen röst i samhällsdebatten. Samtidigt har jag varit väldigt noga med att ha bra relationer med dem jag har debatterat emot. När jag skrivit något kritiskt eller blivit kritiserad har jag tagit kontakt med personen i fråga. Jag uppskattar väldigt mycket att ha en respektfull relation med dem som tycker annorlunda.


Läs mer här: https://www.dagen.se/nyheter/stefan-sward-vi-kristna-ska-inte-gomma-oss-1.1604381

Inga kommentarer: