1 nov. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås 1 november


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen efter en händelserik vecka. Det började med att vi fick ett mail från en man. Han skrev: "Tänkte starta upp en liten grupp för några vänner och ta hjälp av ert material. Gick er kurs ute på Lännersta för många år sedan och har sedan dess en längtan att använda mig av materialet men det har inte riktigt blivit av. Min övertygelse är att Herren verkligen har välsignat det materialet och det är en guldgruva.

Det gjorde att jag började tänka på alla tiostegskurserna på Lännersta för mer än tjugo år sedan. Jag skrev då BERÄTTELSEN OM TIO STEG FRAMÅT (om du missade den finner du länken till artikeln längst ned i denna artikel).

Jag berättade där om en kvinna som något motvilligt kom till kursen, blev frälst första kvällen, blev döpt med den Helige Ande andra kvällen och som skrev på sin kursutvärdering "Jag kom hit som en nykter alkoholist, men reser härifrån som en ny skapelse i Kristus". Det är naturligtvis en fantastisk berättelse, men vad som verkligen överraskade oss var kommentaren från en läsare. Hon skrev: "Kvinnan du skrev om är jag! Det var många år sen. Glömmer er aldrig! 🙏💜🙏" Hon undertecknade dessutom kommentaren med sitt namn.

Tänk att få två sådana kommentarer från "flydda tider" på samma vecka. Dels mannen som längtat i många år att få använda materialet Tio Steg Framåt, och dels kvinnan som blev en ny skapelse.

Men efterhand som jag skrev berättelsen om Tio Steg Framåt kom jag också ihåg en del andra saker som jag gärna vill berätta. Vi kan väl säga att Berättelsen om Tio Steg Framåt är det första inlägget i en serie "BERÄTTELSEN OM....". Det kommer en berättelse i veckan den närmaste tiden.

I lördags var det meningen att vi skulle gå på Skansen tillsammans med yngste sonen med familj. Men det regnade, några var dåliga i halsen och smittospridningen exploderade i Stockholm. Så Skansen-besöket får skjutas på framtiden.

Men idag är det söndag och gudstjänst på Frälsningsarmén i Västerås. Den nya mötestiden är kl.15.00, så om du inte är alltför långt borta hinner du kanske dit.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky 

BERÄTTELSEN OM TIO STEG FRAMÅT finner du här: https://rupeba.blogspot.com/2020/10/berattelsen-om-tio-steg-framat.html

 

Inga kommentarer: