22 nov. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 22 november


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet.

Ännu en vecka går mot sitt slut. En vecka där mycket har blivit inställt. En av våra söner skulle ha fyllt femtio år i helgen. Att han fyller femtio kan inte ställas in men firandet som var planerat blev inte av. 

Den här helgen var vi inbjudna att vara med och fira trettioårsdagen av Frälsningsarméns arbete i Lettland. Men det blev ingen Lettlandsresa för oss och inte heller för någon annan heller. Firandet är framflyttat till sommaren nästa år.

Men då vi talar om trettioårsfirandet i Lettland tänker vi tillbaka tio år. Då bodde vi i Lettland och var med att arrangera firandet av Frälsningsarméns tjugo år av tjänst i Lettland. Bilden är från högtidsmötet i det firandet. Mötet avslutades med tjugo frälsningssoldater marscherade in med varsin tårta med tomtebloss i tårtorna. Den första i raden av tårtbärare hade blivit soldat för tjugo år sedan, nästa tårtbärare för nitton år sedan och så vidare fram till den sista tårtbäraren som just hade blivit soldat. Mötet avslutades med kaffe och tårta för alla.

En annan höjdpunkt under veckan, som inte blev inställt, var att kårledaren i Gävle, Andreas Bergh, kom ut med sin första bok ATT SÖKA DET OSYNLIGA. Jag kan rekommendera den boken. Du kan läsa mer om boken här: http://rupeba.blogspot.com/2020/11/ny-bok-att-soka-det-osynliga-andreas.html 

Mötet i Västerås blev däremot inställt som fysiskt möte. Istället kunde vi tal del i mötet digitalt. Vi var ett femtiotal människor på mötet alla mötesdeltagare kunde se varandra på bildskärmen. Efter mötet delades vi upp fem och fem och fick tala med varandra under fikapausen varefter det blev återsamling till mötets avslutning. Fungerade oväntat bra.

I onsdags var det bibelstudiekväll som också sändes digitalt på zoom. Där talade jag om hur Jesus presenterades av Johannes Döparen då Jesus första gången träder fram som vuxen:
1/ "Se, Guds lamm som tar bort världens synd", som pekar fram på Jesu död på korset. Det resulterar i att vem som vill kan bli frälst.
2/ "Han ska döpa er med den Helige Ande och eld", som pekar fram på pingstdagen. Det resulterar i att Gud utgjuter den Helige Ande över alla människor.
De två händelserna kan man sammanfatta med orden Påsk och Pingst, eller Blod och Eld.
Temat för onsdagens bibelstudium var: "Blod och Eld med betoning på Blod". Kommande onsdag blir temat: "Blod och Eld med betoning på Eld".

Under veckan har vi också lagt ut ännu en del i serien "Berättelsen om...". Det är en blandning av historieskrivning och vittnesbörd. Hittills har vi lagt ut:
- Berättelsen om samtalsprogrammet Tio steg framåt
- Berättelsen om lärjungaprogrammet
- Berättelsen om Dagboken
- Berättelsen om Utmaningen.
Det kommer fler berättelse på torsdagarna framöver.

Men nu är det söndag och vi räknar med att vara med på det digitala mötet från kåren i Västerås.

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: