8 nov. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 8 november

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Går veckorna fortare då man blir äldre? Det var i alla fall vad de gamla sa förr. 

Vad är det egentligen som har hänt under veckan? 

I likhet med de flesta veckor har en hel del tid gått åt till skrivande och mentorssamtal.

I vår ledarkurs för lärjungaträning har vi nu kommit till vecka två av nio veckor. 

Från och med nästa vecka har jag lovat att leda en serie bibelstudier några onsdagar framöver på Frälsningsarmén i Västerås och det kräver också en del förberedelser. 

Inför de bibelstudierna har jag inte fått något tema tilldelat. Jag får alltså välja själv. Vad väljer man då man får välja bland 1.189 kapitel fördelat på över 800 sidor finstilt text (om man väljer en Bibel utan uppslagsdel)? Det finns ju oerhört mycket viktigt i Bibeln. Men jag räknar med att börja med det allra viktigaste och utgå därifrån. Vad är då det allra viktigaste budet i hela Bibeln? På den frågan svarar Jesus "Du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd. Det är det största och första budet" (Matt 22:37).

Under veckan har jag träffat Anders Gärdeborn, som precis som vi bor i Irsta i Västerås. Han har kommit ut med en nytt häfte som heter "Bibelkronologi för den sista generationens kristna". Den består av 40 sidor i A4-format med flera översiktliga tidstabeller. Jag berättar mer om det häftet i morgon. 

Anders har tidigare gett ut ett omfattande verk på över 400 sidor med titeln "Mästerdirigentens verk". Du kan också lyssna på Anders Gärdeborn på YouTube. Gå in på YouTube och skriv "Bibelkanalen" så hittar du mycket intressant.

Vi har nu dagligen publicerat inlägg på hemsidan rupeba.se i mer än tolv år. Den här veckan har jag börjat att publicera inlägg som vi la ut för tio år sedan. Det kommer en titt i backspegeln varje fredag. Inför söndagarna lägger vi också ut söndagens texter varje lördag. Helt utan kommentarer! Tänk vad skönt att läsa bibeltexterna utan att någon talar om för oss vad de ska betyda.

Under veckan har jag också tagit kontakt med Lennart Modig som var min ledare för "Gossmusikkåren" på Frälsningsarméns 6:e kår i Stockholm. Vi bor numera i samma stad. Det var en del år sedan jag var gossmusikant och jag tror att det var minst 45 år sedan jag hade kontakt med Lennart sist. 

Bilden till det här inlägget är från Stockholms 6:e kår och föreställer mig något år innan jag blev gossmusikant. Den unga damen som sover i mitt knä är min lillasyster Pia. Texten till den här bilden då den publicerades i en tidning var "Medan pappa predikar".  Pia är numera pensionär och har slutat att sova i mitt knä under predikan.

Tiden går, och snart har även denna vecka gått. Jag önskar dig en välsignad ny vecka.

/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: