7 nov. 2020

PETER FUNDERAR...

 


Bli inte rädd. Det är ingen bankrånare på bilden. Det är bara jag. Jag har en ansiktsmask på mig.

För någon månad sedan körde Rut och jag bil genom Europa. I Spanien hade alla människor ansiktsmask. I Frankrike hade alla människor ansiktsmask. I Tyskland hade alla människor ansiktsmask. Det var till och med så strängt i Europa att om man inte hade ansiktsmask fick man inte ens handla i butikerna.

Men då vi kommer hem till Sverige ser vi att människorna inte har ansiktsmask. Vi känner oss plötsligt lite nakna då vi går in i en affär utan ansiktsmask.

Varför har vi inte ansiktsmask i Sverige då man har det i nästan hela övriga världen? En förklaring som vi hörde från folkhälsomyndigheten var att det inte var bevisat att det hjälpte. Men även om det är inte är vetenskapligt bevisat att ansiktsmask hjälper mot smittan kan man väl använda det i alla fall. Det är i varje inte bevisat att det inte hjälper.

Men den vanligaste invändningen man hör mot ansiktsmasker är att det skyddar inte den som bär den. Den skyddar bara alla de andra!! 

Hoppsan, om det är sant borde väl det bästa vara att alla bar ansiktsmask. Om alla jag mötte bar ansiktsmask så skulle jag ha ett bättre skydd för att bli smittad. 

Det kan vara något att fundera vidare på....

/PB

Inga kommentarer: