15 nov. 2020

Tidig söndgsmorgon i Västerås den 15 november

 
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra söndagen var vi på gudstjänst på Frälsningsarmén i Västerås kl.15:00 (bilden). Vi anade då inte att det skulle bli den sista gudstjänsten där på ett tag. Senare på söndagskvällen var vi med om den ekumeniska bönen kl.18:00. En söndagskväll i månaden samlas kristna från de olika församlingarna i Västerås för att be tillsammans. Det är en fantastisk förmån att samlas på det sättet. 

I onsdags kväll hade jag det första av en serie bibelstudier på kåren i Västerås. Bibelstudiekvällarna börjar med gemensam middag och därefter bibelstudium. Temat för kvällen var det största och det första budet: "Du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd".

På kvällen efter bibelstudiet hörde jag rykten om att det skulle bli nya restriktioner även för Västmanland dagen efter. Och på torsdagen kom det besked om att undvika fysiska samlingar och besök på köpcentrum. Vi får köpa mat och medicin men förövrigt gäller det: Undvik fysiska kontakter.

Dagen efter fick vi besked från kåren att söndagens gudstjänst kommer att sändas digitalt på Zoom.

Det betyder att även mina bibelstudier på onsdagskvällarna kommer att sändas digitalt (men jag antar att vi inte får någon digital middag före bibelstudiet).

Temat för de två kommande bibelstudierna är de två bibelverserna som presenterar Jesus då han ska döpas av Johannes. "Se, Guds lamm som tar bort världens synd" och "Han ska döpa er i den helige Ande och eld". Dessa två händelser sammanfattas i Frälsningsarméns motto "Blod och Eld". Blodet pekar fram till Jesu död på korset där Jesus ger oss frälsning och förlåtelse. Elden pekar fram till pingsten då Gud utgjuter den Helige Ande och eld över lärjungarna. Den kommande onsdagen kommer mest att handla om blodet (frälsningen) och onsdagen därefter kommer huvudsakligen att handla att elden (den Helige Andes kraft).

I övrigt har veckan som vanligt innehållit mentorssamtal, lärjungaträning, skrivande och långa promenader.

Med önskan om en välsignad söndag och kommande vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: