29 nov. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås 29 november


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Och inte vilken söndag som helst. Nu börjar adventstiden. Jag tror nog att de flesta svenskar vet att advent betyder ankomst, men jag tror att många har glömt vad vi väntar på.

Under veckan som gått har vi som vanligt haft en del mentorssamtal. I tisdags hade vi lärjungaträning. I onsdags hade jag den sista samlingen i serien med Bibelstudier på kåren i Västerås. Den första samlingen hade vi i kårlokalen men efter det har vi fått träffas digitalt på zoom. Temat för den avslutande samlingen var dopet i den Helige Ande. Vi gick igenom Bibelns undervisning i ämnet och avslutade med förbön för dem som ville bli fyllda med den Helige Ande. Tänk att man till och med kan göra det digitalt.

Nu har vi också kommit igång med julgryteinsamlingen på kåren i Västerås. Varken julgrytan eller de två grytvakterna som står varje timme är digitala. De är analoga. Men om man inte har några pengar med sig (vilket många inte har nuförtiden) så kan man betala till julgrytan digitalt. Kårens swish-nummer finns på plakatet ovanför grytan.

I adventstid kommer vi att läsa Uppenbarelseboken. Det är egentligen inte en adventskalender även den påminner en hel del om det. Jag berättar mer om det i morgon.

Däremot kommer vi att ha ha en riktig adventskalender! Från den första till den tjugofjärde december. Varje dag kommer vi att presentera en bok från vår webbshop. Den dagen den presenteras får du 15% rabatt på boken. Här gäller det att vara på hugget. Du vet ju inte vilken dag din favoritbok kommer. 

Men nu är det söndag och idag har vi vår gudstjänst klockan 15:00 digitalt på Zoom. Jag längtar efter den dag vi kan "ses på riktigt". Men vi får bara gilla läget och gå på digital gudstjänst tills vidare. En fördel är ju att vi ser alla deltagare framifrån. Då vi går på möten på kåren ser vi oftast de övriga gudstjänstbesökarna bakifrån.

Jag önskar att du ska få en välsignad upplevelse av din gudstjänst och därefter en välsignad ny vecka.

Inga kommentarer: