29 dec. 2023

BEFRIELSE OCH TUNGOTAL – TECKEN PÅ DET INBRYTANDE GUDSRIKET

 


- Från Olof Edsingers blogg -

En av de viktigaste skiljelinjerna mellan en sekulär och en kristen världsbild har med synen på under och tecken att göra. Om man inte tror på Gud måste man ju räkna också med ett slutet universum. Tron på Gud, däremot, skapar en möjlighet för denne att vara verksam här och nu – det som ibland brukar beskrivas som ett öppet universum, som visserligen styrs av naturlagar men som även kan se Herren bryta in på ett (så kallat) övernaturligt sätt.

Helt följdriktigt läser vi redan i Gamla testamentet om ett stort antal under och tecken där Herren själv är verksam. Mest kända är händelserna i samband med Israels uttåg ur Egypten, med delandet av Röda Havet som minnesvärt exempel. Men hit hör också ett antal spektakulära domshandlingar, liksom flera situationer då människor blir botade och till och med uppväckta från de döda.

När Jesus kommer till världen tas detta till en ny nivå. Gång på gång i evangelierna kan vi läsa om hur Jesus botar och gör andra former av under och tecken. Två andliga manifestationer sticker dock ut lite extra i de nytestamentliga texterna, eftersom de inte finns beskrivna mellan Gamla testamentets pärmar.

Läs mer här:
https://olofedsinger.se/befrielse-och-tungotal-tecken-pa-det-inbrytande-gudsriket/



Inga kommentarer: