17 dec. 2023

Tidig söndagsmorgon i Västerås den tredje advent.

 







Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så blev det också den tredje advent och bara en vecka kvar till julafton. 

I tisdags hade vår Hemgrupp den sista samlingen för 2023. Alla var där. En fantastisk grupp människor som alla bidrar konstruktivt i samtal, förbön och lovsång. Under året har vi gått igenom Efesierbrevet och Tessalonikerbrevet, ett kapitel åt gången. Deltagarna läser veckans kapitel i förväg och berättar sedan i gruppen vad som "talade" till dem i det kapitlet.

Under veckan har vi haft kontakt med en divisionschef i Norge som är med i planeringsgruppen för ett större engagemang på Storefjell under året där vi ska vara talare. Han bad att få en bild av oss för affischerna och programbladet för mötesserien. Han har tidigare använt ett foto av oss som är mycket bra, men det togs för många år sedan och han ville gärna ha en bild som visar vilka vi är idag. Jag beklagade mig, lovade att skicka ett aktuellt foto, och skrev att vi dessvärre inte har blivit yngre och vackrare (Det gamla kortet har spridits i Norge och Sverige hundratals gånger). Divisionschefen svarade med några uppmuntrande ord till Rut och mig: "Lova att inte berätta detta för någon, men jag känner faktiskt flera personer som också blir äldre med åren" (min egen översättning från norska) och så avslutar han mejlet med orden "Vi tröstar oss med att Photoshop kan göra under!" (Jag gissar att Photoshop är ett redigeringsprogram som förbättrar utseendet på människorna på bilden). Jag bifogar bilden (Bild 2) för er som anlitat oss för bibelhelger under 2024.

I torsdags stod Rut vakt vid julgrytan (Bild 3) och på lördagen var det musikkåren som spelade vid julgrytan under två pass (Bild 4, fast den bilden är något år gammal).

Idag är det söndag och då inbjuder kåren i Västerås till "Hela kårens julfest" klockan 15:00 i kårlokalen i city (Bild 5). 

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: