24 dec. 2023

Tidig julaftonsmorgon i Västerås

 




Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet 
(Översta bilden från FreeBibleImages)

Först och främst önskar jag alla som läser detta en välsignad Gud Jul! 

Tänk att vi i tacksamhet får fira Jesu födelse, världshistoriens största händelse.

Alla andra händelser har som utgångspunkt Jesu födelse. Antingen är det så eller så många år före Jesu födelse, eller också är det så eller så många år efter Jesu födelse. Till och med den mest inbitne ateist har ett personnummer som utgår efter hur många år efter Jesu födelse som ateisten är född. Varje gång du måste uppge ditt personnummer hänvisar du till Jesu födelse.

Det måste ha varit med stor vånda som Gud Fader sände sin ende son till jorden. Det gjorde han för att ingen människa skulle behöva gå förlorad utan få evigt liv (Joh 3:16). Jesu död gör det möjligt för varje människa som tar emot honom att bli frälst och få evigt liv.

Men nu är det julafton och veckan har använts till olika förberedelser för julfirandet. Idag på julafton kommer vår yngste son Stefan, hans fru Karin, och deras två flickor hem till oss för att fira julafton.

I torsdags var det min tur att stå vid julgrytan (Bild 2). Veckan innan spelade musikkåren, men denna vecka var det en ensam kornett som förmedlade julsångerna.

Igår spelade musikkåren från Frälsningsarmén i Västerås utanför Djäknebergets restaurang högt uppe på Djäkneberget. Varje år bjuder restaurangägarna in människor som fått hjälp genom Frälsningsarméns sociala arbete i Västerås till ett fantastiskt julbord. Detta är något som pågått under många år och jag är imponerad av människor som på olika sätt vill göra något under julen för människor som har hjälpbehov. 

Med önskan om en fortsatt välsignad julhelg!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: