30 mars 2009

Kyrkan är öppen för alla - men inte för alla budskap. Missionskyrkan hyr inte ut till RFSL

Alingsås Tidning skriver:
"RFSL:s syn på sexualiteten är anledningen till att kommunen inte fick hyra lokaler i missionskyrkan för HBT-information av RFSL till Gullhögskolans elever.
– De står för en väldigt fri sexualitet, som jag ställer mig frågande till, säger Peter Andersson, pastor i missionsförsamlingen som tog beslutet att säga nej.
Peter Andersson menar att alla människor är välkomna till missionskyrkan, även HBT-personer. Men man vill inte att RFSL ska få ha föreläsningar i kyrkan. Det är deras syn på sexualiteten man inte vill förknippas med. Enligt Peter Andersson finns det en risk med att upplåta kyrkans lokaler till RFSL. Det kan missuppfattas, så att folk tror att missionskyrkan delar – och står bakom – deras budskap.
"

Några kommentarer till artikeln i Alingsås Tidning:
"Frihet att säga nej
Om en israelvänlig förening som vill verka för att goda relationer mellan Sverige och Israel skulle tillfråga någon av Vänsterns lokalavdelningar om att få hyra deras lokal, så skulle svaret sannolikt bli nej. Motiveringen skulle förmodligen låta ungefär som Missionskyrkans i detta fall, era värderingar överensstämmer inte med våra. Ingen av oss skulle reagera på det. Men nu handlar det om HBT frågor och då slutar en del att tänka rationellt. Men principen måste ändå vara den, att en fastighetsägare måste vara fri att säga nej till en hyresgäst, om han tycker att verksamheten strider mot de egna värderingarna. "

"Äntligen någon som vågar!
Tack Peter Andersson och Vårgårda missionsförsamling för att ni vågar stå för er åsikt. Givetvis måste en enskild församling eller förening få bestämma vem som får hyra lokalerna och när det är någon som inte står för det församlingen står för, är ett nej givetvis okej! Bra förtydligande också om er människorsyn. "

Peter Andersson i intervju i SR: ”Ställer inte upp på deras budskap”

Läs också Dagen: Missionsförsamling stoppar RFSL i kyrkan

Inga kommentarer: