16 mars 2009

Ateistkampanj till Finland

Dagen skriver om att den busskampanj som påstår att Gud troligen inte finns snart kommer till Finland.

Dagen skriver:
"Den reklamkampanj på bussar, som bland annat synts i London, uppges nu vara på väg till Finland. Det är föreningarna Fritänkarna och Humanistförbundet som tillsammans tänker indoktrinera de finska medborgarna med budskapet att Gud troligen inte finns.Budskapet lyder: "Gud finns troligen inte, så sluta bekymra dig och njut av livet."

Det är något som känns fel med det budskapet. Om det vore så att Gud inte fanns, då vore det verkligen orsak att bekymra sig. Då vore du på egen hand. Då fick du ta hand om dig själv. Då vore det ingen som älskade dig förutsättningslöst. Då vore det ingen som var villig att ge sitt liv för dig. Då vore det ingen som hade gått i förväg och berett rum för dig. Då vore det ingen som vill sörja för ditt eviga väl.

Då jag läser citatet "...sluta bekymra dig" känns det precis som om jag har hört det förut. Var det inte Jesus (han som dom säger inte finns) som myntade uttrycket: "Gör er inga bekymmer...".

Visste inte ateisterna att det är den Gud som de tror inte finns som har hittat på citatet som de tror att de har kommit på själva???

peppebaron

Läs artikeln i Dagen>>

Läs också inlägget om bussreklamen på den engelska sidan.

Inga kommentarer: