30 mars 2009

FN:s omänskliga felaktigheter

Mats Tunehag skriver på ledarsidan i Världen i dag:
"FN:s deklaration om mänskliga rättigheter vilar på en judisk-kristen grund. De muslimska länderna har förkastat den i praktiken och antagit den så kallade Kairo-deklarationen. Utifrån ett humanitärt perspektiv består Kairo-deklarationen av omänskliga felaktigheter. Den utgår från Koranen och sharia, och ger inget utrymme för yttrande- eller religionsfrihet. Man hävdar också att den står över nationella lagar och ska tillämpas på muslimer i alla länder, även i Sverige.

FN:s råd för mänskliga rättigheter borde byta namn till FN:s råd för omänskliga felaktigheter. I förra veckan antog man – igen – en resolution som förbjuder kritik av islam. Den Islamska konferensen (56 muslimska länder) använder FN för att driva fram hädelselagar. Även där inte lag finns straffas konvertiter och kristna i praktiken. Det gäller inte bara i Pakistan, Saudiarabien, Iran och Egypten utan muslimer tar sig även rätten att hota, förfölja och döda människor även i västliga demokratier.

Den som vet något om statsunderstödd media i Mellanöstern vet mycket väl att judar fortfarande porträtteras som jävlar, grisar, apor och kannibaler – varje vecka! Gammel-nazister och nynazister och mycken media i arabvärlden kör med samma stereotyper och uppmanar till våld mot judar. Detta är uppvigling. Det är något helt annat än att ifrågasätta eller kritisera en religion.

Men en del muslimer känner sig kränkta av teckningar på Muhammed, men anser det som en självklar rättighet – och icke-kränkande – att attackera ambassader, bränna kyrkor, avrätta de som lämnar islam, stena kvinnor som blivit våldtagna, mörda filmproducenter man ogillar, kallblodigt mörda präster och missionärer bara för att de finns i muslimska länder. Vi har uppenbarligen olika måttstockar på vad som är kränkande. För övrigt anser jag att FN:s råd för omänskliga felaktigheter bör läggas ned."

Inga kommentarer: