28 mars 2009

Söndagen den 29 mars 2009

Söndagsmorgon betyder att det är dags för reflektion över vad det var som hände, vad är det som händer nu och vad kommer att hända.

Veckan som gick
Onsdag och torsdag hade Frälsningsarmén en ledarsamling i Örebro. Ämnet för samlingen var den förestående omorganisationen med medföljande nerdragningar. Förutom att antalet anställda kommer att minska innebär omorganisationen att divisionshögkvarteren ska tas bort och socialsektionen upphör och slås ihop med kårverksamheten i en ny sektion, programsektionen.

Många tog emot förändringarna med glädje och framtidshopp. Andra, som drabbas mer personligt av omorganisationen, hade naturligtvis svårare att dela den glädjen. För några innebär det att det arbete man hittills utfört inte längre finns med i organisationen. För några andra innebär det att de själva inte får plats i den nya organisationen.

Även om nerdragningar är nödvändiga i den nuvarande ekonomiska situationen är det naturligtvis oerhört smärtsamt på individnivå.

Detta är inte något som bara drabbar Frälsningsarmén. Pingströrelsen, Baptistsamfundet och Missionskyrkan har tidigare tvingats till drastiska personalnedskärningar.

Detta är inte något som bara drabbar kyrkorna. Hela samhället drabbas av den ekonomiska krisen. 10.000-tals svenskar har blivit arbetslösa, eller är på väg att bli arbetslösa, med stora personliga katastrofer som följd.

I dag
Nu kastar jag fort mellan ämnena. I dag firar Rut och jag rubinbröllopsdag. Jag ser att Rut berört det i dagens andakt. För säkerhets skull vill jag påpeka att gårdagens humorinslag (med folk som svimmar under bröllop) inte är hämtat från vår bröllopshögtid som genomfördes i Borgs kyrka utan några större incidenter.

Veckan som kommer
På onsdag fyller rupeba.se ett år. Det var den första april 2008 vi lanserade hemsidan. Mycket har hänt under året och du kan förvänta dig en del information om året som gått på onsdag.

Skriv gärna in din hälsning i gästboken om du vill vara med och gratulera ett-åringen.

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: