19 aug. 2010

Räddhågad kyrka söker det sympatiska mer än det sanna

Annika Sophia Bonde, präst i Svenska Kyrkan skriver en kritisk artikel om förhållandet i sin kyrka i Dagen.
Hoppsan jag märker nu att det finns två artiklar på rupeba.se idag som kritiserar Svenska Kyrkan. Jag vill bara säga att det är en tillfällighet. Det mesta av det som skrivs i dessa artiklar kan dessvärre även passa in på oss inom frikyrkan.
Bonde skriver:   "Biskopar kan bli kända som djupingar om de skriver böcker med titlar som "Jag har inte sanningen, jag söker den". Präster framstår som modiga när de kritiserar hovets beslut att kungen skulle leda in kronprinsessan vid hennes vigsel. Då går det bra att stå på barrikaderna. Fast det är ju inga barrikader, inte egentligen. Det är små hemmasnickrade tribuner och inte heller har de några slavar som viskar i deras öra: kom ihåg, o människa, att du är dödlig.
Nej, på i ullstrumporna bara, kämpa för miljön, homoäktenskap och glutenfria oblater. Men inte ett ord om sanning. Inga argument. Inga tankar, bara "tänk", vilket inte alls är samma sak. Ändå tror jag att Gud vill något med Svenska kyrkan och att den helige Ande finns där att leda oss. Vår affärsidé är inte längre bort än närmaste Nya testamente."

Inga kommentarer: