29 aug. 2010

Söndagsmorgon i Moss den 29 augusti

Så är vi tillbaka på Jelöy folkhögskola i Moss, Norge. För 22 år sedan flyttade vi härifrån efter att ha varit lärare på skolan i nio år. Jag som bibellärare och Rut som musiklärare och lärare i den engelsktalande klassen (även om Rut också undervisade en hel del på bibelskolan).
Här på Jelöy såg vi våra barn växa upp. Under våra nio år såg vi mer än hundra elever ta emot Jesus i sina liv. Omkring fyrtio av våra elever blev senare frälsningsofficerare i olika länder.
En av våra elever på bibellinjen är nu rektor för skolan.
Nu är vi tillbaka på skolan igen under några dagar. Nu är det vår mellanson Daniel, som är idrottslärare på skolan. Delvis har han samma kolleger i lärarrummet som vi hade för 22 år sedan!!
 Jelöy Folkehögskole

Orsaken att vi är på Jelöy just denna helg är för vi ska välsigna barn. Det är Hans och Liv-Bentes senaste produktion som ska välsignas. Och eftersom vi fick förmånen att ha barnvälsignelsen för den näst siste i raden blev vi nu inkallade för att välsigna nytillskottet på kåren i Moss. Förra gången var det jag som skötte barnvälsignelsen, den här gången har föräldrarna bett att Rut ska sköta barnvälsignelsen. Jag undrar om inte den förra barnvälsignelsen gav önskat resultat???

Gudstjänsten börjar snart och vi räknar med att träffa många gamla bekanta. Vi räknar även att få träffa två av våra blivande kadetter i Lettland som har sommarjobbat i Norge.

Det blev mycket nostalgi och gamla minnen i detta inlägg. På Gudstjänsten om några timmar ska jag nog predika om motsatsen: "Se dig inte tillbaka" (1 Mos 19:17)

En annan orsak till att vi är på Jelöy är naturligtvis för att hälsa på Daniels familj. Och framförallt (föräldrarna får ursäkta) för att få träffa vårt allra yngsta barnbarn som vi alltför sällan får träffa. Under helgen hann vi till och med en långpromenad utefter stranden nedanför folkhögskolan...
... och titta på då Daniel spelar innebandy i norska elitserien.

Nästa vecka blir en intensiv och spännande vecka med start av Officersskolan.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: