30 aug. 2010

rupebas morgonkoll - 30 augusti

Ny förhandling mot förskolläraren
"Om knappt två månader kommer förhandlingar hållas i hovrätten mot den man som misstänkts för övergrepp mot barn på förskolan Vårsol i Jönköping. 
Mannen, som är i 40-års åldern, dömdes till två års fängelse i tingsrätten. Han dömdes bland annat för grovt sexuellt utnyttjande av barn. Övergreppen skedde på förskolan Vårsol, som drivs av Frälsningsarmén i Jönköping."  SVT Jönköpingsnytt

Vårt svar till muslimerna måste vara i kärlek
Stanley Sjöberg skriver i Hemmets Vän.

"En USA-pastor från Florida med namnet Terry Jones planerar att den 11 september genomföra ett stort bokbål där muslimernas heliga bok Koranen ska brännas. Terry Jones har med sitt initiativ nått ut i massmedia och fått publicitet över hela världen. Syftet är att bränna lika många exemplar av Koranen som det antal människor som dödades när terrorn drabbade World Trade Center i New York. Spänningen stiger över hela världen eftersom den 11 september 2010 är den sista dagen i muslimernas fastemånad Ramadan.
Kristna ledare i länder där islam dominerar är djupt oroade över en sådan dumdristig handling och det är nödvändigt att kraftfullt ta avstånd från Terry Jones vansinnesidé! Resultatet blir inte bara att biblar kommer att brännas, utan på många håll kommer kyrkobyggnader att brännas och många kristna att bli dödade. Alla som har närkontakt med länder där islam dominerar vet att om en kristen endast uttalar sig negativt om Koranen, kan det leda till dödsstraff."
.

Inga kommentarer: