1 juli 2011

Första dagen i Stockholm

Nu är kongressen igång för vår del. Resan började i Riga där vi ställde upp i bilkön till färjan med fyra mini-bussar och en personbil.
Vi hade en fin överfart med en strålande solnedgång.

Efter en rejäl frukost på båten anlände vi till Lännersta där vår grupp från Lettland ska bo under kongressen.

Då vi skulle börja förbereda oss för att åka iväg till kongresspreludiet, startade inte en av mini-bussarna. Vi lyckades ringa en bärgare som skulle köra mini-bussen till "Folkadoktorn". Nu ber vi att den ska kunna bli färdig till på måndag då vi har biljetter på färjan på väg tillbaka till Lettland.

Kongresspreludiet var fantastiskt. Jag vet att man ska var försiktig med sådana ord, men kvällen var en höjdpunkt. Det var fint för Rut och mig att se så många människor som varit en del av vår livshistoria under många år.

Riga Staff Songsters sjöng som aldrig förr, kadetterna uppförde ett drama om kampen mellan mörkret och ljuset, levande vittnesbörd från flera av våra officerare och mycket mer. Jag predikade om hur "tjuven" vill stjäla, slakta och förgöra allt det goda som Herren vill ge oss (Joh.10:10). Och ibland kan det se ut som om han lyckas ganska väl då han vill stjäla vår glädje, vår frimodighet och vår tilltro på Guds ord.

Idag börjar kongressen "på riktigt" med två officersmöten och välkomstmötet.

Dessutom fyller min lillasyster år idag. Dessutom börjar vi med en ny bok i den dagliga bibelläsningen. Det är Hebreerbrevet. Kom med från början!

/peba

Inga kommentarer: