4 juli 2011

Himlen – finns den?

Sverre Larsson skriver i Världen idag och funderar över vart himlen tagit vägen i församlingarna idag:
"Tiderna förändras. Det gäller på alla områden. Traditioner inom kristenheten som praktiserades för 30-40 år sedan är som från en annan tidsålder. Ändå är vi ännu många som har dem i gott minne.
Nyligen var det Kristi Himmelfärds dag och jag läste i den gamla boken om hur Jesus plötsligt inför sina vänner på Oljeberget rycktes upp i luften och ett moln tog honom bort från de häpna lärjungarna. Men två män i vita kläder – står det i boken – talade om för dem att han for till himlen och att han ska komma igen därifrån på samma sätt som han for dit upp.
Kristi Himmelsfärds dag var för inte så länge sedan en stor högtid. När jag var i tjugoårsåldern började jag dagen tillsammans med hornmusiker på ett berg utanför Kungälv. Klockan sju på morgonen spelade vi där så det hördes över stora delar av stan. Under min Stockholmstid började vi klockan åtta på morgonen med möte i Hagaparken eller Rålambshovsparken. Orkester och sångare var på plats med Göran Stenlund och Lennart Jernestrand i spetsen. Därefter var det gudstjänst i Filadelfiakyrkan klockan elva samt "väckelsemöte" klockan nitton.
"
Läs mer>

Inga kommentarer: