22 juli 2011

rupebas morgonkoll den 22 juli

rupebas morgonkoll

Marcus Birro: "Bilder kan behövas i abortdebatten"

Världen idag - "År av relativ tystnad kring abort har förbytts i en intensiv debatt även i de stora medierna. Författaren Marcus Birro är en av dem som lyft frågan. Han säger sig nu ha ändrat ståndpunkt och menar att bilder kan vara nödvändiga som underlag för en diskussion kring abort."

Två människors liv på spel
Stefan Gustavsson skriver i Världen idag - "Abortdebatten fortsätter och kommenteras nu också på de stora tidningarnas ledarsidor. Det är bra. Allt för länge har frågan om de oföddas status legat i skugga. Men det är en ödesfråga som behöver komma ut i ljuset. Vem har människovärde och hur får man det?"

Familjen viktig för svenska folket
Lukas Berggrens skriver i Världen idag - "I det kommunistiska manifestet hävdar Karl Marx "Familjens upphävande!" och menar att föräldrarnas roll i barnuppfostran måste ersättas med samhällsuppfostran. Gudrun Schyman utbrast i samma anda "Död åt familjen!" på Stockholms centralstation den 1 oktober 2001. I en rad familjefientliga beslut har vänstern förenats i en ohelig allians med liberaler för att påskynda familjens upphävande."

Invånarna i Gaza enda förlorarna i årets Ship to Gaza-uppgörelse
Dagen - "Alla "vann" årets Ship to Gaza-kraftmätning - utom invånarna i Gaza. Aktivisterna tog hem en propagandaseger och Israel lyckade stoppa flottiljen utan blodsutgjutelse. Men Gaza-borna har kvar både Hamas och blockaden."

Sommaren är barnens tuffaste tid
Dagen - "På Vårsol i Jönköping möter man många vilsna barn efter sommarlovet. I Jönköping ligger stödverksamheten hos Vårsol, som drivs av Frälsningsarmén, nere i stort sett hela sommaren. När barnen kommer tillbaka efter sommaren möter personalen många svikna löften. Men i framtiden hoppas man på att kunna driva ett sommarläger."

Inga kommentarer: