16 juni 2013

Tidig sommarmorgon på Hjälmargården 16/6

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet.

Nu var det söndag igen och denna sommarmorgon vaknar jag upp på Hjälmargården i Vingåkers kommun.

Solnedgång över Hjälmaren
Orsaken till att jag vaknar upp just här är att Hjälmargården är platsen för årets version av konferensen "Bygget Mälardalen".

Ett återkommande samtalsämne för vår del under konferensen har varit att besvara alla frågor om vår förestående flytt till Norge och vad vi ska göra där. Vår tid som heltidspensionärer ser ut att bli kort. Nyss hemkomna från Lettland flyttar vi den första september tillbaka till Norge. Vi bodde där för trettio år sedan då vi under nio år arbetade som lärare på Frälsningsarméns folkhögskola på Jelöy. Jag återkommer säkert med fler detaljer om vad vi ska arbeta med.

Rut undervisar
Under konferensen på Hjälmargården har Rut haft ett återkommande seminarium om bön: "Vilande bön - Kämpande bön - Segrande bön", och min uppgift har varit att tolka konferensen huvudtalare Robert McIntyre från Skottland.

Då vi kom in i den stora kyrksalen möts vi av visionen för "Bygget Mälardalen". Den säger:

Vi vill vara:

  • en del av förnyelsen i Frälsningsarmén
  • en plats för gemenskap och avkoppling
  • en plats för andlig uppbyggelse
  • en plats där vi blir bättre rustade för vår tjänst
Konferensen är inte över ännu, men jag har på känn att mycket av visionen håller på att gå i uppfyllelse. Möjligtvis med undantag för "avkoppling". Jo, det har nog varit en förfriskande
Robert McIntyre
avkoppling för många, men för arrangörerna har det knappast varit någon avkoppling. De har offrat sin avkoppling för att alla vi andra skulle kunna få del av den. Stort tack till kårerna i Västerås och Uppsala som gjort detta möjligt.

Nu är det snart dags att gå till avslutningsmötet och Robert McIntyre kommer att predika över ämnet: "Böneevangelisation".

Efter detta kommer det förmodligen en ny vecka med möjligheter att praktisera all den undervisning vi tagit emot. Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.

Peter Baronowsky

5 kommentarer:

Håkan Gniste sa...

Vad spännande Peter att ni flyttar tillbaka till Norge. Då kommer ni ju närmare oss. Skulle vara trevligt att ses vid tillfälle! Vi bor ju nära gränsen.
Gott att höra om bygget på Hjälmar- gården!
Välsignelser från Håkan och Gunilla Gniste

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anja Salomonsson sa...

Hej Peter och Rut!

Välkomna åter till Sverige.Det är spännande att följa och läsa om era äventyr och jag imponeras mycket över er energi och oräddhet att pröva på och våga göra nya saker.

Jag hoppas att allt är väl med er och familjen och att ni får en härlig sommar.

Med varma hälsningar
Anja (kusinbarn) :)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
rupeba.se sa...

Hej Anja, vad roligt att följer med på rupeba.se.

Önskar er allt gott/Rut och Peter