2 juni 2013

Tidig söndagsmorgon på Färingsö

Veckorevy på den gångna veckan från min personliga utkikspunkt på livet.

Söndag igen, och nu är vi redan inne i juni.

I fredags var det en speciell dag på Kurön, Frälsningsarméns behandlingshem för missbrukare. Kurön hade bjudit in socialsekreterare och andra intresserade på en "öppet hus"-dag. En eminent brassensemble, där jag fick vara med, spelade då deltagarna landsteg på ön, och senare utöver dagen.
Kurön är en stor ö i Mälaren som ägs av Frälsningsarmén. Den har använts till att driva en institution för missbrukare i mer än hundra år och är den äldsta missbruksinstitution i Sverige som fortfarande är i bruk.

Det var en stor festdag på ön med strålande väder, med rundvandring, föredrag, middag och musikunderhållning.

Kuröns närmaste grann-ö är Björkö, där Birka ligger. Det var dit Ansgar, den första kristna missionären i Sverige, kom för mer än tusen år sedan, närmare bestämt på 800-talet. Då man ser ut över hamnen på Kurön ser man Björkö skymta mellan båtarna. På bilden ser vi också några av Kuröns båtar, som är de enda transportmedlen till och från Kurön.

Kuröns egen brandbil hade, dagen till ära, körts ut ur garaget och står här och vilar i skuggan, väntande på nästa eldsvåda på Kurön. Ekerö kommuns reguljära brandkår har små möjligheter att hjälpa till i händelse av en brand på Kurön.

I lördags var det trångt i Stockholm. Både Stockholm Maraton och ordinationshögtid på Templet för de nya löjtnanterna i Frälsningsarmén på samma dag.

Vi valde Templet, även om det var svårt att ta sig dit genom alla avspärrningar i Stockholm på grund av maratonloppet. Det var stor högtid så fem nya officerare ordinerades och befullmäktigades till tjänst i Frälsningsarmén. Om jag inte räknar fel så är det nu sju förstaårskadetter som till hösten blir andraårskadetter, samtidigt som det kommer in åtta nya förstaårskadetter. Det blir då sammanlagt 15 kadetter på Officersskolan.

Saker och ting börjar hända!

Här kan du se de fem nya löjtnanterna då de läser upp Frälsningsarméns lärosatser vid ordinationshögtiden.

Nu är det söndagsmorgon och Templet firar sin förmiddagsgudstjänst som en familjefest i Humlegården i centrala Stockholm. Om det inte blir regn förståss....

Ha en välsignad vecka,
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: