30 juni 2013

Tidig söndagsmorgon i Oslo

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Söndagsmorgon igen efter en varierande vecka. Vi har varit barnvakter den här veckan för tre av våra barnbarn. Så mycket vakta blev det ju inte. Det äldsta av de tre barnbarnen är femton år och femtonåringar vaktar man väl egentligen inte.

Veckan har på grund av "barnvakteriet" inneburit många ovanliga inslag. Besök på "Tom Tits experiment" i Södertälje, Vikingautställning på Historiska museet, minigolf och mycket mer. Sedan paddlade vi kanot. Dessvärre höll vår kanot (jag och ett trettonårigt barnbarn satt i den) på att välta och jag föll i vattnet. Dom sa att det var för hög tyngdpunkt i kanot. Kanoten Rut åkte med gick det bara fint med. Men, jag vann i alla fall minigolfen...

I fredags lämnade vi tillbaka tre välbehållna och oskadade barnbarn till föräldrarna och fortsatte sedan till Frälsningsarméns kongress i Oslo. Det var 25 år sedan vi bodde i Norge, men vi har varje år varit ett antal gånger i Norge och talat på konferenser och mötesserier, så vi har många vänner och bekanta på den här sidan av den Skandinaviska halvön.

Här kommer några bilder från kongressen på lördagen.

Hela torget framför Centralstationen var en FA-utställning

Marschen som gått nedför "Karl Johan" börjar ankomma till torget

Musikunderhållning på torget

William Booth inleddde lördagskvällens möte med det tal han höll i Oslo 1887

Kongresskören
 Kongresskören sjöng sången "A God-raised, spirit filled army" där kommendören Dick Krommenhoek skrivit musiken. Jag har dessvärre ingen ljudupptagning, men du kan lyssna till sången från premiären på Europakongressen i Prag förra året. Lyssna HÄR och låt dig inspireras.

Uppskattningsvis var det mellan 1500 och 2000 mötesdeltagare samlade under lördagens kongressmöten.

Nu är det som sagt söndagsmorgon och snart dags att åka till kongresshallen och dagens möten. Dagen avslutas med en koncert på taket till den nya operabyggnaden i Oslo. Därefter kommer det förmodligen en ny vecka och jag ber att det ska bli en välsignade vecka för dig.

Peter Baronowsky


Inga kommentarer: