23 juni 2013

Tidig söndagsmorgon på Färingsö

Veckorevy från min personliga utsiktspunkt på livet

Så var det söndag igen. Denna gång hemma på Färingsö.

En stor sak den här veckan var att jag blev färdig med att skriva en miniandakt från varje kapitel i hela Bibeln. Det blev 1.346 "tankar för dagen" och det tog cirka fyra år att skriva dem. Jag måste erkänna att det kändes tomt den där morgonen mitt i veckan då jag inte visste var jag skulle läsa i Bibeln i min dagliga bibelläsning. Det problemet har jag inte haft på fyra år. Till slut valde jag att läsa från Lukasevangeliet.

Under veckan har vi också haft en del intressanta inslag på vår Webb-TV sida. Två program där Stanley Sjöberg berättar om Frälsningsarmén och ett inslag från Nyhemsveckan där Per Ewert talar om "Tro vs Vetenskap". Har du inte sett på programmen kan det vara värt att gå in på vår webb-TV sida.

Midsommar i Färentuna
Men veckan har även innehållit midsommarfirande. Midsommarafton bjöd på vackert väder och firades tillsammans med äldste sonen med familj samt yngste sonen med familj. Det blev midsommarbuffé utomhus och traditionell dans kring midsommarstången vid Färentuna hembygdsgård.

Nu är det söndagsmorgon och snart dags för en ny vecka. Under den veckan firar Frälsningsarmén i Norge jubileumskongress efter 125 år av soppa, tvål och frälsning i Norge.
Kongressen i Norge startar med ordinationsmöte då kadetterna efter avslutad officersutbildning blir löjtnanter.

Glimtar från kongressen kommer med stor säkerhet här på rupeba.se nästa helg.

Jag önskar dig en välsignad kommande vecka.
Peter Baronowsky

1 kommentar:

Anonym sa...

Den midtsommerfeiringen hadde jeg gjerne vært med på.Det såg koselig ut.Velkommen til Norge foresten. Følger med på miniandakterne.Bra jobbet. Følger Ruths sine andakter også og forundrer meg over at hun kan ha noe nytt å skrive om hver dag. Sees på Kvås. Gerd G . S