9 juni 2013

Tidig söndagsmorgon på Färingsö

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen, och nu börjar det ju till och med att likna sommar.

Nu har vi kommit igång lite grand med rupebas webbradio med egenproducerade inlägg. Välkommen att lyssna, du hittar hemsidan HÄR.
Här har vi "hemmastudion" med mikrofon och digitalt kontrollbord
Förra söndagen flyttades Templets förmiddagsgudstjänst ut i Humlegården och blev en familjefest. Väderlekstjänsten förutspådde regn, men verkligheten överträffade prognosen. Det var fullt med folk i parken, musikkåren spelade, korv och dricka serverades och många fina samtal skapades i parken. Frälsningsarmén måste verkligen komma ut där folket träffas.
Templets musikkår spelar och folket njuter av solen och musiken
Senare i veckan blev det fler utomhusaktiviteter. På Nationaldagen inbjöd kyrkorna på Kungsholmen och Essingen till fest i Rålambshovsparken under rubriken Gud tältar i "Rålis".
Rålambshovsparken på Nationaldagen
Templets musikkår spelar i Rålambshovsparken
Kårledaren på Kungsholmskåren läser från Bibeln. I bakgrunden ett antal vitklädda präster.
Men vi har inte bara varit utomhus i veckan. Jag har också använt en del tid för att redigera en ny bok. Jag skrev den egentligen 2008, innan vi flyttade till Lettland, men det har inte funnits så mycket tid att skriva de senaste åren. Nu hoppas vi i alla fall trycka boken i sommar. Titeln blir GÅVOBOKEN - Du är rikare än du tror, och den kommer att handla om andliga nådegåvor, tjänstegåvor, naturliga gåvor och alla andra slags gåvor.

En annan stor nyhet, i alla fall för oss, presenterades av Frälsningsarmén i Norge: "Fra 1. september 2013 kommer løytnantene Rut og Peter Baronowsky til vårt territorium. Deres oppgave vil være «Utvikling og trening av løytnanter»." Det kommer säkert mer information om detta vad det lider.

Nästa vecka är det konferensen Bygget Mälardalen. Har du inte anmält dig än får du skynda på. Information om konferensen hittar du på Annonssidan på rupeba.se.

Men nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka in till Stockholm för att gå på förmiddagsgudstjänsten på Templet.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: