7 nov. 2013

Goda nyheter om UTMANINGEN

Här kommer goda nyheter till alla ni som har antagit, och ni som kommer att anta UTMANINGEN att läsa Nya Testamentet och Psaltaren under 2014. Läs mer om UTMANINGEN HÄR.

Phil Layton
Förutom bibelläsningsplanen med en minikommentar till varje kapitel räknar vi att inför varje ny vecka sända ut ett mail med studiefrågor till veckans bibeltexter till alla som anmält sig. Detta för att få ut mer av bibelläsningen. Det kommer också att finnas möjlighet att lämna kommentarer till studiefrågorna och föra en dialog om vad vi läser under veckan, för de som så önskar.

Kommentarerna kommer att skrivas av Kapten Phil Layton. Han är teolog och frälsningsofficer i England. Phil Layton har rötter i Sverige. Hans farmor (eller kanske mormor) var svensk officer (Ruth Allemand) och så var även hennes syster (Runa Jonsson). Phil skriver om dem att de skulle verkligen ha uppskattat att få uppleva dagen då detta projekt (Utmaningen) lanseras i Sverige.

Phil Layton har skrivit flera böcker på engelska.

The Rapture (Uppryckelsen) som bygger på 1 Tessalonikerbrevet 4:16-18:
"Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord."

The Sacraments and the Bible med förord av General Shaw Clifton.
Boken presenteras bland annat på detta sätt på FA:s internationella hemsida:
"This very concise, readable book will be helpful for those needing an 
introduction to the Army’s biblical point of view. General Bramwell Booth, reflecting on the early decision to discontinue the Sacraments in Army worship, leads all believers to the heart of the matter when he writes: ‘Life (ie eternal) does not come by a sacrament, nor is it maintained by a “sacramental substance” but by a Divine Person consciously revealed in us as a present redeeming, life-giving Saviour.’"

Ännu en bok av Phil Layton kommer att komma ut nu i november: Bible-Believing Christians (Bibeltroende kristna), en vägledning till kunna lita på bibelordet.

Phils studiefrågor kommer att översättas till svenska i de mail vi skickar ut till dem som anmält sig. För att få allt material i förbindelse med UTMANINGEN behöver du bara skriva ett mail till info@rupeba.se med texten "Jag antar utmaningen", så lägger vi till dig på vår utsändninglista.

Inga kommentarer: