22 nov. 2019

Därför är det viktigt att du som kristen går i kyrkan

- Dagen Debatt -
Även om man inte blir kristen bara genom att besöka en gudstjänst är det ett naturligt uttryck för att vara en kristen, skriver Daniel Röjås.

När jag växte upp i frikyrkan hörde jag ibland appeller som ville klargöra hur man egentligen blir en kristen genom att betona vad det inte handlade om. Ofta betonade man att man inte blir en kristen genom att gå till kyrkan, lika lite som du blir ett flygplan genom att bo i en hangar, eller en hamburgare genom att gå in på McDonalds. Jag tänker att vi kanske mitt i vår iver att kommunicera vad tron handlar om ibland gick bort oss och missade en viktig poäng i kristen tro. Även om du inte blir kristen bara genom att besöka en gudstjänst är det ett naturligt uttryck för att vara en kristen att man regelbundet går på gudstjänst.

I en tid då gudstjänstlivet på många håll är på tillbakagång och gudstjänstbesöket alltför lätt förhandlas bort bland alla våra prioriteringar, skriver jag i boken”Helt liv” (David Media) om goda skäl att fira gudstjänst regelbundet.


Läs mer här:  https://www.dagen.se/debatt/daniel-rojas-darfor-ar-det-viktigt-att-du-som-kristen-gar-i-kyrkan-1.1618091

Inga kommentarer: