23 nov. 2019

Lördagsgodis: Inget kött på fredagar

- Från "Humor för hegon och syndare" (katolsk sida) -

En protestantisk man och en katolsk kvinna gifte sig på Nordirland. Efter bröllopet bestämde mannen sig för att konvertera till katolska kyrkan. Han gick till prästen och tog emot undervisning och blev senare upptagen i den katolska kyrkan.

Han hade dock ett problem. Han kunde inte få in i sitt huvud att han nu var katolik och inte längre protestant. Problemet bara växte och en dag gick han till prästen och berättade om det hela. Prästen tog då fram lite heligt vatten och sa, "Du föddes som en protestant och du växte upp som en protestant men nu…och så skvätte han lite heligt vatten över mannen…men nu är du en KATOLIK!"

Nästa fredag gick prästen för att besöka det nygifta paret. Han knackade på och frun öppnade. När han klev in kände han lukten av något som inte ska finnas i ett katolskt hem på en fredag. Han frågade frun var mannen fanns, och hon svarade att han var i köket. Prästen gick in i köket och såg hur mannen hällde en läcker brunsås över en saftig rostbiff och sa , "Du föddes som en ko och du växte upp som en ko men nu…och så skvätte han lite salt på biffen…men nu är du en FISK!"

Inga kommentarer: