7 nov. 2019

Frälsningsarmén lanserar utbildningspaket mot människohandel

Frälsningsarmén lanserar ett film- och utbildningspaket för myndigheter, sociala verksamheter, företag, civilsamhället och skolor som vill motverka människohandel i Sverige. Paketet innehåller dokumentärfilmen Safe Havens och ett tillhörande seminarium.

Filmen Safe Havens producerades inom ett europeiskt samarbetsprojekt mot människohandel med samma namn. Filmen skildrar människohandelns verklighet i Moldavien, Sverige, Rumänien, Holland, Polen, Ukraina och England, samt Frälsningsarméns arbete med att motverka det moderna slaveriet. 

Under 2019 visade Frälsningsarmén den 55 minuter långa dokumentärfilmen i Umeå, Stockholm och Göteborg för representanter från myndigheter, civilsamhället och allmänheten. I anslutning till filmvisningen hölls paneldiskussioner med lokala experter och politiker. 

Nu tar man nästa steg för att nå ut bredare med utbildning, information och verktyg för att förebygga att människohandel slår rot och växer i vårt samhälle. Filmen har textats på svenska för ett ännu bättre genomslag, och nu lanserar Frälsningsarmén ett filmvisningspaket som utöver rättigheterna till filmen innehåller interaktiva frågor eller ett panelsamtal med relevanta aktörer. 

Läs mer här: http://www.mynewsdesk.com/se/fralsningsarmen/pressreleases/fraelsningsarmen-lanserar-utbildningspaket-mot-maenniskohandel-2940082

Inga kommentarer: