3 nov. 2019

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 3 november 2019

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra veckan avslutades med söndagskväll på Frälsningsarmén i Västerås. Bild och text hämtat från FA Västerås Facebooksida, producerat av Fredrik Bratterud: "Härlig eftermiddagsgudtjänst idag. De som konfirmerades i Halmstad i somras har nu återträff i Västerås och de deltog i gudstjänsten. Ruben predikade och lovsångsteamet (nytt för helgen) ledde oss i härlig lovsång. Böneplatsen fylldes fort med både unga och äldre. Underbart!
Gud är god. ❤️ Jesus är svaret för vår värld idag!"


Rubens predikan på konfagudstjänsten handlade om Josefs liv där både Poti-far och hans hustru Poti-mor spelade en central roll, och temat för predikan var "Det finns mera!"

I tisdags hade vi vår hemgrupp som samlas varannan tisdag. De flesta tisdagar under höstterminen har vi varit på "resande fot", men det är en högtidsstund varje gång vi får vara med. Kåren i Västerås ha sex hemgrupper (Tror jag. Det kan vara fler). De flesta hemgrupperna är indelade geografiskt och några åldersmässigt (för ungdomar och för daglediga).

Gemensamt för hemgrupperna är att vi varje gång samtalar om innehållet i söndagens predikan. Det tycker jag är väldigt bra. Annars finns risken att predikan glöms bort i det ögonblick vi lämnar lokalen på söndagen. Men i hemgruppen får vi tillfälle att samtala om predikan blandat med personliga erfarenheter och vittnesbörd. I vår hemgrupp talade vi mycket om vår egen längtan efter att få uppleva att det finns mera. Både för oss personligen och för kåren.
Den kommande helgen svarar Rut och jag för en bibelhelg på kåren i Västerås. Vi har blivit ombedda att tala över ämnet "Jesu återkomst och den yttersta tiden." Samlingarna blir på lördagen mellan 10.00 och16.00 samt gudstjänst på söndag kl.11.00. Du är välkommen.

Den gångna veckan har det också varit höstlov i skolorna. Det för det goda med sig att vi fick övernattningsbesök av Stockholmsbarnbarnen. Stockholmsbarnbarnens pappa, som dessutom är vår yngste son, hade tagit ledigt från jobbet för att vara med sina flickor i Västerås. Det blev dagar med sällskapsspel och lekar ute och inne.

Men nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå på gudstjänst på Frälsningsarmén. Sedan är det dags att förbereda sig för veckan som kommer.

Jag ber att du ska få en välsignad vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: