18 feb. 2009

Marcus Birro: Gud behöver inte Sverige längre

Birro kommentarer i Expressen Gallupundersökningen som säger att Sverige är det mest sekulariserade landet i världen (Läs artikel om Gallupundersökningen här>>):
"Schlager är bara en sorts psykos de lurat i oss. Vi nöjer oss därmed. Det är stor skam. Vi är värda så mycket mer, så mycket bättre.Sverige. Detta outsägligt vackra land med sina sjöar som ögon mot underjorden. Med sina små städer och gågator, pizzerior och övergivna busshållplatser. Nu hukar vi i gränderna. Nu är Sverige ett trasigt paraply i papperskorgen.Vi hör Gud som en röst i trapphuset. Vi hör honom ta hissen. Vi hör honom kliva av på alla andra våningar, aldrig på vår våning. Han ska aldrig till oss. Vi behöver honom inte.

I kväll ska jag sitta med Santino i famnen och låta blicken dröja i hans ögon. Gud behöver inte komma in hit, behöver inte höra av sig efter vägbeskrivning till min lägenhet.Han är redan här.Sedan kan de matematiska stackarna sitta där med sin takeaway kaffe och försöka foga in livets mysterium i ett tal, förvandla änglarna till siffror. Jag gör mig av med dem i stället. Jag avsäger mig allt förbannat världsligt som inte vill mig något."

Läs hela artikeln i Expressen>>

Inga kommentarer: