12 feb. 2009

Nu är tid att stå upp mot förnekelsen av Jesus

Foton: Mats-Jan Söderberg, Samuel Björk från Världen i dag 2008-12-08
"Aldrig tidigare under min livstid har angreppen mot tron på Jesus varit så aggressiva," skiver Stanley Sjöberg i Hemmets Vän och uppmanar Sveriges kristenhet att samlas för Jesus manifestationen i Stockholm, lördagen den 2 maj.

Stanley Sjöberg skriver vidare:
"Göran Skytte har lovat att tala på Stortorget tillsammans med Hakon Långström. Linda Bergling planerar en stor förbönsgudstjänst i Humlegården där människor ska ges möjlighet att få möta Jesus på ett personligt sätt. En garanti för tydlighet och profetisk skärpa är att Oasrörelsens inspiratörer, Berit Simonsson och Hans Weichbrodt, finns med och kommer laddade efter att ha fyllt Katarina Kyrka på Söder i en karismatisk konferens. Jag tror att Ulf Ekman blir en av talarna i Kungsträdgården. Det här är några initiativ som hör ihop med minst tio liknande samlingar på olika platser under förmiddagen.Planeringsarbetet sker under ledning av professor Lennart Möller som tillhör EFS. Det blir en allkristen samverkan inom den del av svensk kristenhet som ärligt och konsekvent bekänner Jesus som Herre och Frälsare.

Det fanns i ett skede en risk för falsk varudeklaration. Några räknade med att både vara med i Pridefestivalens propaganda för den svenska synden och samtidigt stå i täten för Jesusmanifestationen. Några önskade att både stödja hädelserna i Elisabeth Olssons manifestationer som förnedrar Jesus med ”Ecce Homo” och vid ett annat tillfälle vara med i Jesusmanifestationen. Aggressiva angreppDet är troende kristna som vill manifestera sin övertygelse om att Jesus är den Bibeln säger att Han är. Lördagen den 2 maj ges en sådan möjlighet. Gudstjänsten i Kungsträdgården planeras av Lennart Möller och domprost em Hakon Långström som också är en av biskopskandidaterna för Stockholms Stift.

Själv tog jag initiativet till förra årets Jesusmanifestation men har av olika skäl inte kunnat vara engagerad i planeringsarbetet inför det som nu ska hända. Aldrig tidigare under min livstid har angreppen mot tron på Jesus varit så aggressiva. Om några veckor, i början av april månad, kommer skådespelaren Jonas Gardell ut med en bok som har titeln ”Om Jesus”. Hans ambition är att med hånfulla formuleringar vinna skrattet på sin sida och framställa Jesus som en ”byfåne” från Nasaret, tandlös, analfabet, en abstrakt personlighet som han utifrån sin egen personliga tragedi format som en spegelbild av sin egen trasighet. "

Läs hela inlägget här>>

Läs tidigare artikel i Världen i dag>>

peppebaron

Inga kommentarer: