3 feb. 2009

Norsk läkare varnar för alternativ medicin

FORBØNN: Lege Erik Weum undrer seg over at flere kristne, som ikke praktiser forbønn for syke gjerne oppsøker healere og alternative behandlere. Foto: DM-arkiv
Läkaren och forskaren Sven Weum vid universitetssjukhuset Nord-Norge säger till norska Dagen Magazinet:
"— Jeg synes det er trist at det er mange kristne som ikke praktiserer forbønn for syke i sine egne menigheter, men som oppsøker både healere og alternative behandlere, og synes det er greit.

For ti til femten år siden var det ikke så mange blant folk flest som trodde på overnaturlige helbredelser. I dag er det en stor åpenhet for dette.
Bibelen sier at kristne skal legge hendene på de syke, og eventuelt salve dem med olje, og be i Jesu navn.

Ofte kan mennesker som er åpne for alternativ åndelighet også være åpne for evangeliet hvis de møter kristne som tror på Bibelen og Guds kraft. Den økende interessen for åndelige ting betyr at mennesker innser at livet er mer enn det materielle.

— Jeg er mest bekymret for at så mange kristne tror at bare fordi ting ser ut til å virke, så må det være bra. Det aller meste av alternativ behandling i dag er direkte hentet ut fra hinduisme, buddhisme og taoisme. Behandlingsformer som fotsoneterapi, akupunktur, homeopati og healing er basert på åndeligheten i menneskesynet i østlige religioner og er klart på kollisjonskurs med Bibelens lære."

Läs hela artikeln i DagenMagazinet>>

Läs också Weums hemsida "Alternativ medicin ventenskap eller religion?"

Inga kommentarer: