8 sep. 2011

Kommer dessa människor till himlen?

 Det kom ett mail med en fråga:

Hej Rut och Peter!
Jag skulle vilja veta vart ni ställer er i frågan ang. Foster barn. Kommer dessa in i himlen? Jag har inte hittat ett bibelord än som styrker att det inte skulle vara så.
Det jag utläser från bibeln är ifrån Rom 10:9-10.
 
Rom 10:9 Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. 
Rom 10:10 Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.
 Barnen har ju inte ens fått en chans att välja. Vissa tycker att Gud borde vara orättvis och ond, om han skulle göra något sådant, som att skicka ett barn till helvetet!
Jag är säker på att Gud är God, att han inte är orättvis. Utan att han dömer rättvist!
 
Jag hörde, av en känd pastor i Sverige, att om man dör som ett foster eller åtminstone inte är tillräckligt stor för att inte kunna ta ett beslut för Jesus, så kommer man till himlen beroende på om föräldrarna är kristna eller inte. 
Alltså, barnet kommer till himlen beroende på sina föräldrars beslut - För att Barnet har fått deras "kristna blod" eller "okristna blod".
 
Det kan ju även finnas andra människor, från obesökta stammar som kanske inte har fått höra om Jesus och de har ju då inte fått göra och ta ett beslut.
Jag tänkte se vart ni står i denna fråga! Tänkte att ni skulle få reda ut detta och svara på denna fråga utifrån hur ni tänker. Hur Gud tänker.
 
Kommer dessa foster och människor som inte hört om Gud till himlen? 


Svar:
Frågan om himmel och Helvete och vem som kommer dit är ju högaktuell idag. Det finns en del länkar av intresse på mitt inlägg "Himmel och Helvete", som jag just la ut på sidan.

Jag tycker att Rob Bell tar en stor risk då han skriver att alla till slut blir frälsta. Tänk om han har fel! Hur går det då med alla som trott på Rob Bells teologi och räknar med att kunna skjuta upp beslutet. Är det inte just detta Jesus varnar för, t.ex. i berättelsen om de tio jungfrurna (Matt 25)?

Du frågar hur det kommer att gå för foster och nyfödda som ännu inte kunnat välja Jesus och blivit frälsta?

Du antyder också att någon sagt att barn till frälsta föräldrar kommer till himmelen, och barn till ofrälsta föräldrar kommer någon annanstans. Det har jag svårt att tro. Varje människa måste välja själv. Vi kan inte välja att våra barn ska bli frälsta, hur gärna vi än skulle vilja. Det måste de välja själva.

Så, hur kommer det att bli?
Vi vet att Jesus kommer att döma alla människor och att Hans dom kommer att bli rättvis?

Så, hur kommer Han att döma?
Ja, det vet vi naturligtvis inte med bestämdhet. Men min tro är att Jesus kommer att döma varje människa efter den människans egna förutsättningar och möjligheter.
Om en människa växer upp i ett land där ingen någonsin berättar för den människan om Jesus och frälsningen, har jag svårt att tro att den människan ska bli dömt för att inte gjort val som han aldrig haft möjlighet att välja.
Detsamma gäller foster och små barn. Hur ska de kunna dömas för  att inte de haft möjlighet att välja Jesus?
Det var, som sagt, min tro.

Men vad som är säkert är att Jesus vill att alla människor ska bli frälsta, och om vi vill göra Guds vilja ska vi med iver arbeta för att alla människor ska bli frälsta. Och vad vi kan utläsa i Bibeln är att alla de som tror på Jesus ska få evigt liv:
"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv" (Joh 3:16)

Det är inte bara en fråga om teologisk ståndpunkt, det är en fråga om liv och död i evigheten!
/Peter

1 kommentar:

FORMER SALVATION ARMY OFFICERS FELLOWSHIP sa...

Part three of a three part series that addresses the questions of family in heaven and will we recognise them -

http://fsaof.blogspot.co.uk/2014/10/will-there-be-family-reunions-in-heaven.html?spref=fb