22 sep. 2011

rupebas morgonkoll den 23 september

rupebas morgonkoll

Ett trons sanningsvittne i världen

Sändaren - "Två artiklar om den nyligen avlidne John Stott, mannen bakom Lausannedeklarationen, skrivna av Runar Eldebo och Per-Axel Sverker."

Montera inte ned alkoholpolitiken
Svenska Dagbladet - "I den utredning som i dag publiceras föreslås – enligt medieläckor – att försäljning ska tillåtas av vin, sprit och öl genom privata butiker på bland annat vinproducerande gårdar, så kallad gårdsförsäljning."

Kristen identitet, sekularisering och benägenheten till religionssammanblandning.
Bengts Blogg - "I samband med gudstjänsten vid Riksmötets öppnande har frågan om synkretism (religionssammanblandning) debatterats. Vissa politiker från SD och KD har offentligt tyckt i frågan, och på bloggen Kristen opinion har frågan berörts på ett teologiskt plan. Genom att i liturgin,  i ord och handling manifestera att skilda religioners tro egentligen är en firar man inte längre en kristen gudstjänst.  Prästerna Annika Borg och Christer Hugo menar att det är ett uttryck för sekularisering."

Air Baltic nära konkurs
"En ägarstrid mellan den ryske finansmannen Vladimir Antonovs bolag och den lettiska staten kan tvinga flygbolaget Air Baltic i konkurs, rapporterar den danska nyhetssajten Takeoff."
Air Baltic nära konkurs, SvD
Air Baltic nära konkurs, DN
Air Baltic nära konkus, nyheterna.se 

IOGT-NTO: Regeringen monterar ner alkoholpolitiken
Dagen - "Dödligheten till följd av alkoholrelaterade leversjukdomar har ökat radikalt de senaste åren. Skälet är regeringens slappa alkoholpolitik, menar IOGT-NTO."

Kyrkan har drabbats av McDonaldisering
Dagen - "Många människor längtar i dag efter något mer äkta än de färdigpaketerade livsstilar som erbjuds. Är kyrkan för slätstruken, tråkig och förutsägbar för dessa sökare? Teologen John Drane oroar sig över den fromma McDonaldiseringen.
Varje år kommer nya böcker om hur den kristna församlingen kan tampas med vår tids samhällsförändringar. Den skotske teologen John Drane har, tydligare än någon annan, tagit upp den handske som kastats av George Ritzer. McDonaldiseringen av samhället påverkar också kyrkan, menar Drane. I boken "The McDonaldization of the Church" försöker han frilägga farorna med detta och samtidigt skissa på en framtid för kyrkan
"

Inga kommentarer: