26 sep. 2011

rupebas morgonkoll den 26 september

rupebas morgonkoll

Varför är frågan om helvetet viktig?
Dagen - "Stefan Swärd har kommit med en bok om Guds rättvisa och helvetet. ”Jag har försökt hitta ett språk som blir föreståligt i en tid när man inte gärna talar om helvetet."

Det lettiska valet och Harmonicentern
Svenska Dagbladet - "Harmonicentern är inte ett parti utan en allians som bildades 2005 och som i årets val också allierade sig Lettlands Socialistiska parti (LSP). Att man var beredd att göra detta säger väldigt mycket om vad som finns under Harmonicenterns moderna, multietniska och kompromissvilliga ytan. LSP grundades 1994 och har ett mycket klargörande partiprogram.
I programmet sägs att partiet syftar till att ”bevara det organiserade spridandet av den socialistiska iden efter den kontrarevolutionära bourgeoistiska statskuppen 1991”.

Palestinsk stat ingen kungsväg till fred
Svenska Dagbladet - "Risk att de båda sidorna förs längre från varandra. Den svenska regeringen är splittrad i synen på Abbas initiativ. S, V och MP har åter blivit rödgröna och kräver ett svenskt erkännande av Palestina som ”fri stat” (Brännpunkt 22/9). I den offentliga diskussion framställs ett erkännande ofta som en självklarhet och en väg till fred. Man skulle önska att det vore så enkelt."

Gud kallade mig till Frälsningsarmén genom närradion
FA:s hemsida - "Eva gick runt till de olika kyrkorna i Uppsala. Hon kände inte att någon var den rätta för henne. En dag när hon besökte Frälsningsarmén på Sankt Persgatan, plockade hon med sig en liten broschyr om kårens närradiosändningar, Radio Frälsningsarmén 98,9 MHz. Den kom att bli nyckeln till ett liv med Frälsningsarmén, både som arbetsplats och andligt hem."

Inga kommentarer: