14 sep. 2011

rupebas morgonkoll den 14 september

rupebas morgonkoll

Lyckligt för vem?
Världen idag - "Efter att redan på förhand ha vållat livlig debatt kom den så ut i fredags. Antologin "Happy, happy", där några kända svenska kvinnor berättar om att de har blivit lyckligare efter skilsmässan. En av bokens redaktörer – Maria Sveland – har tidigare gjort sig känd från Sveriges Radios P1 genom nedsablingen av kärnfamiljen i programserien "Den heliga familjen". På SR:s hemsida beskrivs serien som "en sommarserie om familjebegreppets lyckohyckel och nattsvarta historia". Nu skriver hon tillsammans med Katarina Wennstam. Båda är nyligen frånskilda och vill framställa "den lyckliga skilsmässan". Lycklig för vem? Det saknas ett antal väsentliga perspektiv i sammanhanget."


Global förföljelse av troende kristna
Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Det pågår en förberedelse till att angripa Israel och fördriva det judiska folket. Vi är medvetna om hur Bibeln förutsagt det som riskerar att hända. Det är djupt oroande att Sveriges regering ansluter sig till Natoalliansen och sannolikt kommer att finnas med i militära insatser också mot Israel, när kravet ställs på att Jerusalem ska utropas som palestiniernas (filisteernas) huvudstad."

Bry dig om och lev längre
Dagen - "Generositet och ideella insatser förlänger livet, har flera studier visat.
Nu kommer studien som tyder på att det är motivet bakom gåvan eller tjänsten som är avgörande för hälsoeffekten.
"
Armén kom först och gick sist
Världen idag - "Frälsningsarmén var en av de första frivilliga organisationer som ställde upp den 11 september och en av de sista att avsluta hjälparbetet.
– Vi har återupptäckt våra rötter, säger en krisledare
."

Inga kommentarer: