1 nov. 2019

Biblisk syn på sexualitet uppmärksammas i Expressen

- Världen idag -
I en stort uppslagen artikel i måndagens Expressen fick en ung kristen kvinna berätta om sitt beslut att avstå sex tills hon gifter sig. – Jag har en tro och värdering om att sex tillhör äktenskapet, säger Caroline Hultmar till tidningen.

Hon är 25 år, arbetar som sjuksköterska, är aktiv inom Evangeliska frikyrkan och säger i Expressenartikeln att den kristna tron präglar hela hennes liv.

– Jag lever i helt frivillig avhållsamhet.

– Jag upplever att jag hittat meningen med livet och då gör det inte så mycket att jag måste välja bort vissa saker för att ära Gud.

Just att övertygelsen får påverka hela livet är något som det tas fasta på i texten. Här nämns bland annat Hillsongrörelsen och pastor Lina Nielsens podd där hon rekommenderar kristna att vänta med sex till äktenskapet.

– Vi tror att Gud skapat äktenskapet som en trygghet för att kunna dela det djupa och intima som Gud har tänkt att sex ska vara, säger Johanna Bode på Pingst ung till Expressen.


Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/nyheter/biblisk-syn-pa-sexualitet-uppmarksammas-i-expressen/repsjC!gJvl7LFN1@HjAltkIVP5A/

Inga kommentarer: