9 maj 2020

Lördagsgodis: Tror du på bönens makt?

"En pastor uppmanade sin församling att be att Gud skulle stänga en bar i grannskapet. Hela församlingen kom samman en kväll och bad att kvarteret skulle befrias från detta syndens näste. Några veckor senare slog blixten ner och baren brann upp. Barägaren hade hört om församlingens böneoffensiv och stämde den på fläcken.

När domstolsförhandlingen inleddes argumenterade barägaren lidelsefullt för att Gud hade låtit blixten slå ner i baren för att församlingsmedlemmarna hade bett om det. Pastorn backade och avvisade anklagelserna. Han medgav att församlingen hade bett men sade att ingen egentligen hade förväntat sig att något skulle hända.
Domaren lutade sig tillbaka och såg både road och perplex ut. Till slut sade han: "Jag tror inte mina öron. Framför mig står en barägare som tror på bönens kraft och en pastor som inte gör det".

(Från boken "Kristna ateister-Vi som tror på Gud men lever som om han inte fanns" av Craig Groeschel. Boken är dessvärre slut på förlaget, men går kanske att hitta på Bokbörsen.) Bilden från: http://clipart-library.com/pastor-cliparts.html

Inga kommentarer: